AcasăCORONAVIRUSRevine spirala vaccinărilor. Europa pregătește rapelul de vară

Revine spirala vaccinărilor. Europa pregătește rapelul de vară

Revine spirala vaccinărilor. Europa pregătește rapelul de vară

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa, experții prezic o nouă cursă pe care sperau să o amâne: o nouă rundă de vaccinări de rapel pentru a contracara următorul val de îmbolnăviri, odată cu apropierea lunilor reci.

Subvariantele Omicron au fost până acum mai blânde, dar mult mai contagioase decât mutațiile anterioare, ceea ce a dus la creșterea ratelor de infecții și a internărilor în spital. Numărul de cazuri s-a triplat în ultimele patru săptămâni.

Profesorul Danny Altmann, de la Imperial College din Londra, a declarat pentru The National că o a patra doză – care constituie un al doilea rapel după primele două injecții – spre sfârșitul verii ar ajuta la încetinirea ritmului de transmitere în ceea ce reprezintă tradiționalele vârfuri sezoniere de toamnă/iarnă în climatele temperate.

Imunitatea începe să scadă între trei și șase luni de la fiecare injecție și există îngrijorări cu privire la menținerea eficacității, având în vedere că vaccinurile disponibile în prezent au fost concepute pentru a viza virusul Wuhan original și nu noile variante.

Subvarianta Omicron BA.5 se răspândește în Europa, cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS înregistrând acum aproximativ 500.000 de cazuri pe zi, în creștere de la aproximativ 150.000 la sfârșitul lunii mai.

În prezent, există aproximativ 500 de decese pe zi în Europa – același nivel cu cel înregistrat la puțin timp după începerea pandemiei în vara anului 2020, când țările erau blocate.

Oficialii sunt îngrijorați pentru că, deși Omicron este mai blând, este mult mai transmisibil decât tulpina predominantă în urmă cu doi ani, iar vremea mai rece în care prosperă coronavirusul se profilează.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
818 afisari

8 COMENTARII

  1. CRED CA DE DATA ASTA, CU PROPAGANDA ASTA DE DOI BANI, IN CARE NU MAI CREDE NIMENI , O SA O SOOGETI , VA VACCINATI SINGURI IN CAP, SLUGI TAMPITE……

  2. Din păcate sunt multi semeni fara creier transformați in oi. Gandesc televizoarele si Internetul pentru ei

  3. Saru’ mâna Domnul Tache….. hahaha…
    Cu ce-am gresit, mon Général ?!?!?

    „Stàpânirea” este împotriva tratamentelor naturale?!?!?

  4. La cat de destepti sunt intr-ale faradelegilor, nu au gasit alta sperietoare si totodata sursa de bani, asa ca covidul(!!!) ramane la putere!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger