Cauta

Estimarea ministrului Rafila: „Probabil că suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie”/ Ce spune despre nivelul real de vaccinare – VIDEO

Ministrul Sănătății a făcut, joi, 30 decembrie, o serie de declarații care nu au fost trecute cu vederea.

„În România, nivelul de vaccinare real este în jur de 50%, pentru că populaţia rezidentă în România e în jur de 16 milioane de locuitori”, a afirmat, în primă fază, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Totodată, referitor la cazurile de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), despre care oficial se știe că sunt undeva la 1, 8 milioane, ministrul e de părere că numărul ar fi cu mult mai mare. „Dar să nu uităm că a fost şi număr mare de persoane care au trecut prin infecţie, mai ales în valul al patrulea. Noi avem 1,8 milioane de persoane care au trecut prin boală, probabil că numărul lor este mult mai mare, multiplicarea care este de obicei utilizată este cu cinci, deci probabil că suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie (actualul ministru a avut COVID -n.red.), plus persoane vaccinate, unii au fost şi vaccinaţi, au trecut şi prin boală, nu putem să facem încă o estimare extrem de clară, dar speranţa pe care cred că o avem cu toţii (…) sperăm să existe o patogenitate redusă şi să putem să trecem mai uşor pentru acest val cinci”, a susținut Alexandru Rafila.

Datele oficiale de la Grupul de Comunicare Strategică

Conform raportării de joi, 30 decembrie, pe care au transmis-o cei de la Grupul de Comunicare Strategică, reies următoarele: ”Până astăzi, 30 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.807.223 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 11.212 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.737.543 de pacienți au fost declarați vindecați.”
Totodată, în bilanțul de joi s-a trecut faptul că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.497 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 191 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.”

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version