AcasăCORONAVIRUSAvertismentul ministrului Bode, înainte de Sărbători: „Valul 5 va veni în maximum...”...

Avertismentul ministrului Bode, înainte de Sărbători: „Valul 5 va veni în maximum…” – VIDEO

Avertismentul ministrului Bode, înainte de Sărbători: „Valul 5 va veni în maximum...” - VIDEO (sursa foto: facebook/Lucian Bode)

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar oamenii se preocupă mai mult ca oricând de pregătirile pentru Crăciun și Revelion. În tot acest context, ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că, în baza estimărilor specialiștilor, valul 5 al pandemiei COVID ar urma să vină în cel mult trei săptămâni.

S-a aflat că premierul Nicolae Ciucă și ministrul Lucian Bode au avut joi, 23 decembrie, o videoconferință cu prefecții, la care au participat, din câte s-a anunțat de la Palatul Victoria, și reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului de Interne.

În cadrul acestei videoconferințe, Lucian Bode a făcut referire la valul cinci al pandemiei. „Participarea şi colaborarea tuturor structurilor și instituțiilor cu responsabilități în domeniul medical, al situațiilor de urgență, al serviciilor de ordine publică este foarte importantă și în această perioadă.

De aceea, vă solicit foarte ferm să întăriți structurile de coordonare și să colaborați mai strâns cu direcțiile de sănătate publică pentru implementarea foarte urgentă a măsurilor transmise de către Ministerul Sănătății. (…) Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar aceste măsuri sunt necesare pentru a răspunde eficient în față provocărilor viitorului val pandemic care, din estimările specialiștilor, va avea un impact mai mare comparativ cu valul 4. Conform tuturor estimărilor specialiștilor, valul 5 va veni în maximum trei săptămâni”, a anunțat ministrul de Interne.

Bode, mesaj de mobilizare către toate structurile MAI din teritoriu

Lucian Bode a ales să transmită în primă fază că „urmează o perioadă foarte solicitantă, având în vedere că aria de responsabilitate a devenit mai complexă – şi când spun mai complexă mă refer la gestionarea situației de la frontieră, respectiv la noile reguli impuse ca urmare a introducerii formularului de localizare a pasagerului, PLF, cu toate consecințele care decurg de aici, verificarea respectării măsurilor de carantinare, în primul rând”.
Ocazie cu care a sunat mobilizarea în rândul structurilor ministerului la cârma căruia se află.

„Doresc să transmit un mesaj foarte clar de mobilizare către toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, pentru a face față provocărilor din această perioadă. Vă solicit să puneți în aplicare cu maximă responsabilitate planurile de măsuri adoptate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor subordonate ce vizează această perioadă de final de an. Este important ca și această perioadă să fie gestionată în condiții optime, ținând cont de contextul special caracterizat de continuarea luptei împotriva pandemiei”, a susținut Bode.

Totodată, Bode a transmis și pe Facebook un mesaj referitor la videoconferința de joi, cu referire la principalele aspecte ce au fost abordate. Iată-l:

378 afisari

5 COMENTARII

  1. Mi se par niste oameni incapabili care nu stiu decat sa citeasca de pe foi. Si un cioban mai citit ar putea face asta. Fara ofensa. Acum sincer, n-am mai avut primministru cadru de armata din vremea razboiului mondial. Sa ne rugam sa trecem de toate incidentele internationale cu bine. Si sa avem conducatori ce-si merita postul, daca nu sa-i lase pe altii.

  2. & De la Cotroceni ,,fără număr” , de la 80 de miliarde de euro nerambursabili la 14,49 miliarde de euro împrumut, ?

  3. De. Bode și Papilom a numărat valurile care speră să-l ducă în larg să poată evada dar era al 7-val așa că mai stai pe malul mării și numără cu atenție .Vino acum că sunt babane .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger