Cauta

Covid-19 blochează sistemul de Sănătate în Bucureşti: nu mai e niciun pat liber la ATI!

paramedicul

Covid-19 blochează sistemul de Sănătate în Bucureşti: nu mai e niciun pat liber la ATI!

Din nefericire, am pierdut ce am câştigat în ultimele 4-5 luni. Adică o gestionare mai bună a pandemiei, generată şi de scăderea numărului de infectaţi cu Covid-19. Acum, cifrele alarmante s-au întors.

Autorităţile au dezvăluit că, în spitalele din România, luni după-amiază erau neocupate doar 19 paturi la ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar în București, Cluj sau Timișoara nu mai este niciun pat liber, conform datelor oficiale.

Acesta este doar începutul crizei?

Beatrice Mahler, managerului Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că paturile se eliberează doar când pacenții mor. „Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”, a spus ea.

La Spitalul „Victor Babeș” nu mai sunt locuri libere nici la ATI, nici în secții. Managerul unității sanitare a declarat că va face o solicitare pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții care au Covid. Spitalul încă tratează și pacienți non-Covid.

„Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

19 paturi la ATI, în toată ţara

Potrivit datelor oficiale, la nivel național sunt libere la acest moment 19 paturi ATI pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București – unde sunt avizate de DSP 237 de paturi ATI COVID – nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, conform autorităţilor.

Ultimele stiri

  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Amiralul Horatio Nelson are de gând să elibereze Crimeea în doi timpi și trei mișcări
  • Alege ce citești
  • Iohannis cu Geoană, rocada mică, beleaua mare
  • S-a spart buba angajărilor pe pile la ANRE
  • 300.000 de lire sterline pentru „Șervețelul Messi”!
  • Real Madrid, propulsată în finală, cu orice preț
  • Sincronizare suspectă. România intră în febra pregătirilor pentru un atac nuclear
  • Deficitul prăbușește standardele MAI. S-a dat dezlegare la tatuaje pentru polițiști
  • Exit mobile version