AcasăCORONAVIRUSCovid: țara care trece la conviețuirea cu virusul

Covid: țara care trece la conviețuirea cu virusul

Australia schimbă paradigma: după ce au raportat duminică 1.607  de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, autoritățile  trec de la strategia eşuată a eliminării complete a focarelor la cea a convieţuirii cu virusul.

Statul Victoria, în care locuiesc aproximativ un sfert din cei 25 de milioane de australieni, a înregistrat 507 noi cazuri iar premierul său Daniel Andrews a anunţat că regimul draconic de lockdown ce durează de mai multe săptămâni se va încheia odată ce 70% dintre persoanele în vârstă de peste 16 ani vor fi vaccinate, indiferent dacă după atingerea acestui prag al vaccinării vor continua sau nu să se înregistreze noi cazuri de infectare.

„Vom proceda cu prudenţă, dar nu este nicio îndoială, ne vom deschide. Nu există alternative. Nu putem suprima virusul în mod peren sau permanent. Blocările au reprezentat o strategie pentru a câştiga timp pentru a ajunge la 70% – 80% vaccinare”, a declarat Andrews pentru Reuters.

Multe restricții de distanțare socială vor rămâne în vigoare, dar oamenii vor fi liberi să-şi părăsească locuinţele când vor dori.

Andrews susţine că autorităţile au ca obiectiv atingerea unui procent vaccinal de 80% din totalul populaţiei până la data 2 noiembrie, când se organizează Melbourne Cup, deschizând ușile publicului la celebrele curse de cai australiene.

Autoritățile  federale preved sfârşitul regimului de lockdown odată ce va fi atinsă o rată de vaccinare de 70% şi respectiv redeschiderea treptată a graniţelor internaţionale după atingerea unui procent de 80%.

New South Wales, cel mai populat stat australian, a adoptat un plan similar. După ce a luptat în 2020 împotriva focarelor de COVID-19 prin lockdown, închideri ale graniţelor şi măsuri stricte de sănătate publică, Australia a recunoscut în ultimele luni că ar putea să nu reuşească să elimine focarele cu varianta Delta.

Țara a avut puțin peste 84.000 de cazuri de coronavirus, dar două treimi din infecții au avut loc anul acesta, mai ales din iunie. În total, au fost înregistrate 1.162 de decese.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
519 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aia nu mai e tara de multa vreme, acum sunt chiar o colonie de handikapati mintali, de slugi si sclaveti obedienti ai NWO-ului, ce e acolo e un mare lagar de exterminare a celor care comenteaza ceva, orice, impotriva regimului nazist de la putere !! Mult noroc, bai australienilor, in curand o sa aveti totul la comun, si viata, si sexul, tot, asa ca a-ti cam pus-o, vorba aia !! 🙂 Dar nu e nici o problema, doar a prezis si Iustin Parvu, in curand vine razboiul cel mare, si toti, adica majoritatea veti fi eliberati de toate grijile ce va macina mintea aia a voastra mica ca o nuca, in sensul ca majoritatea veti da coltul, asa ca alinierea la al 3-lea vaxin in cap, care comenteaza isi ia un frumos si elegant cap in gura, asta ca sa stiti si voi in ce fel de democratie traiti !! 🙂 In niciuna, bai tampitilor de australieni, imbratisati haosul, ca altfel va ia diktatura cu fulgi cu tot !! Si cantati toti seara la ora 20 imnul cultului covidina nazist, care nu canta, e executat pe loc 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger