Cauta

Zelenski, vedeta festivalului de film de la Cannes! Mesajul lui „Bobiță al Ucrainei” pentru colegii actori – VIDEO

volodimir zelenski

Zelenski, vedeta festivalului de film de la Cannes! Mesajul lui „Bobiță al Ucrainei” pentru colegii actori - VIDEO / captură video

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a intervenit marți seară de la Kiev într-un mesaj video la deschiderea a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Apariţia sa a stârnit surpriză în sală şi ovaţie din partea publicului format din regizori și actori: „Este necesar ca cinematograful să nu facă fi tăcut.”, a transmis Zelenski.

Volodimir zelinsky au festival de cannes 2022

Festivalul de la Cannes, deschis de Volodimir Zelenski

În timpul discursului său, care a fost tradus live în franceză și apoi în engleză, Zelenski a făcut mai multe referiri la filme, inclusiv „Marele dictator” al lui Charlie Chaplin, o satiră despre Adolf Hitler și nazism făcută în 1940, înainte ca SUA să intre în al Doilea Război Mondial, potrivit hollywoodreporter.com.

The Great Dictator Final Speech to Hans Zimmer's Time 1080p

El le-a cerut regizorilor să nu rămână indiferente în fața războiului. „Cei mai brutali dictatori ai secolului al XX-lea iubeau cinematograful”, a remarcat Zelenski, care a subliniat ironia că filmele care au fost făcute despre acești dictatori sunt „documentare și știri îngrozitoare”.

„Cinematograful o să tacă ori o să vorbească despre asta?”, a întrebat el. „Avem nevoie de un nou Chaplin care să ne demonstreze astăzi că cinemaul nu este mut (…) Ura va dispărea în cele din urmă, dictatorii vor muri”, a adăugat el, pe un ton serios.

A făcut mai multe referiri la filme celebre

Zelenski a făcut referire, de asemenea, la o replică din filmul lui Francis Ford Coppola despre Războiul din Vietnam, Apocalypse Now, citând: „Îmi place mirosul de napalm (un amestec incendiar de agent de gelifiere și o substanță petrochimică volatilă, n.r.) dimineața”, menționând că invazia și bombardarea orașelor ucrainene de către Rusia „a început tot dimineața”.

„Sunt sigur că dictatorul va pierde. Vom câștiga acest război. Glorie Ucrainei!”, și-a încheiat Zelenski intervenția.

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • PS4: Procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4, tronsonul Gara de Nord- Gara Progresul, publică în SICAP
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Premierul Ciolacu, despre situația de la Slănic, unde o stradă s-a surpat: „S-a făcut un drum peste o mină. Ce vreţi să fac?” – VIDEO
  • Aaron Drăgoi, la doar 7 ani, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Șah
  • Exit mobile version