AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Lui Zelenski i s-a propus pacea chiar înainte să...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lui Zelenski i s-a propus pacea chiar înainte să atace Rusia. „Bobiță” a zis „NU!” / Cine a făcut oferta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski a respins pacea, înaintea invaziei ruse / Cine a făcut oferta

Cancelarul german Olaf Scholz i-a oferit omologului său ucrainean Volodimir Zelenski o șansă de pace cu doar câteva zile înainte de lansarea ofensivei militare ruse, dar președintele ucrainean a refuzat-o.

Olaf Scholz făcuse ceea ce Wall Street Journal a descris drept „un ultim efort pentru o înțelegere între Moscova și Kiev” cu mai puțin de o săptămână înainte ca forțele ruse să fie trimise în Ucraina, pe 24 februarie.

„Putin nu poate fi de încredere”

Cancelarul i-a spus lui Zelenski, la München, pe 19 februarie „ că Ucraina ar trebui să renunțe la aspirațiile sale NATO și să-și declare neutralitatea ca parte a unui acord de securitate european mai larg între Occident și Rusia”, potrivit sursei citate. Cotidianul mai susține că „pactul ar fi fost semnat de Vladimir Putin și Joe Biden, care ar garanta împreună securitatea Ucrainei”.

Cu toate acestea, Zelenski a respins oferta de a face concesia și de a evita confruntarea, spunând că „Putin nu poate fi de încredere pentru a menține un astfel de acord și că majoritatea ucrainenilor doreau să adere la NATO”, relatează WSJ, fără a-și dezvălui surse de informare.

„Răspunsul său i-a lăsat pe oficialii germani îngrijorați de faptul că șansele de pace se estompează” , subliniază WSJ. Scholz și Zelenski s-au întâlnit în acea zi în marja Conferinței de Securitate de la München, la care fiecare a rostit câte un discurs.

Rusia cere acum Ucrainei să se declare oficial o țară neutră care nu se va alătura niciodată blocului militar NATO condus de SUA. Kievul insistă că ofensiva rusă a fost complet neprovocată și a negat afirmațiile că plănuia să recupereze regiunile rebele din Donbas cu forța.

author avatar
Tudor Borcea
802 afisari

5 COMENTARII

  1. Tu’zz mortii mă-tii de circar criminal, ce rafala de pumni in cap ti-as căra !

  2. Nu neg , e valabila si reciproca , oricand ma pot alege cu mufa avariata si spituri in cur ca nu ma mai satur de halit k.kat in Nsational .

  3. Saltimbancul este marioneta perfecta !!!
    Dar este prost de bubuie !
    Americanii atit pot cin e vorba sa-si recruteze agentura !
    Nu va sfirsi acasa la el !

  4. Foarte bine dupa sfrijitul David care i-a dat o chiatra intre ochi la vlajganu Goliat de a vazut steli verzi, vad si io un jidan de cohones greu primul dupa din lume. Cand o sa cucereasca Moscoba o sa cinstesc cu jidanu o bere 🍺 primu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger