AcasăPoliticaȘmecherașul Bobiță și fraierii de români

Șmecherașul Bobiță și fraierii de români

Șmecherașul Bobiță și fraierii de româniȘmecherașul Bobiță și fraierii de români / Sursa FOTO: Twitter.com

A trecut și ziua de luni, 4 aprilie. Una specială, după cum s-a scris pe mai toate burtierele televiziunilor. Inițial, m-am bucurat crezând că și-au amintit producătorii tv de bombardamentele americane din ’44, când aviația SUA a măturat Capitala. De unde, nici vorbă, pentru media mainstream dâmbovițeană a fost o zi specială fiindcă Volodimir Zelenski se pregătea să vorbească, prin videoconferință, în plenul Parlamentului de la București!

Cu gafeurul Cîțu moț la pupitru, cu Ciolacu pus la patru ace, aleșii poporului l-au întâmpinat pe oaspetele din Ucraina afișând eleganță și decență.

În schimb, Zelenski s-a prezentat în fața românilor cu un discurs bagabonțesc, de doi lei. Printre altele, a promis că, dacă suntem cuminți, ne bagă și pe noi în combinațiile cu contracte pentru reconstrucția post-război. Și, atenție, nu promite nimic, dar poate se mai gândește dacă să redeschidă sau nu una, două școli cu predare în limba română dintre cele închise în Cernăuți!

Românii l-au rugat să vorbească în Parlament

Deranjant este că noi i-am cerut lui Zelenski să vorbească în Parlament, nicidecum nu a venit dinspre partea ucraineană vreo astfel de propunere! Bâlbâielile politicienilor români, care toată ziua de luni au pasat explicațiile către Ministerul Afacerilor Externe, arată că, de fapt, ai noștri s-au rugat de superstarul de la Kiev să strecoare și Parlamentul României în turneul său internațional de promovare a imaginii. Cumva, parcă de milă, de silă și-a făcut loc în programul atât de încărcat și ne-a împins și pe noi undeva spre 7 seara, dar oră numai bună pentru Pro Tv, de prime-time.

Mă întreb, oare și americanii sau canadienii au procedat la fel, implorându-l să țină cuvântări în fața congresmenilor?

Cîțu, propoziția și gafa

Scuipat de noua „elită” liberală, demisul Florin Cîțu (sau „domnul Ex”, cum îl iau în derâdere unii dintre foștii săi colegi din PNL) s-a agățat de intervenția președintelui ucrainean doar că să mai prindă și el un prim-plan la tv.

Dincolo de gafa cu „instanța” (poate că gura păcătosului adevăr grăiește, mai știi!?), Cîțu i-a mulțumit lui Zelenski pentru că există, dovedind încă o dată că slugărnicia e boală grea, nu are leac.

Contracte contra boicot

Nu știu cine i-a scris discursul lui Zelenski, dar de data asta firma de PR se vede că nu și-a dat interesul. Același mesaj flasc, cu subiectul „Ceaușescu” reluat obsedant, semn al unei ignoranțe totale.

La un moment dat, Zelenski le-a promis parlamentarilor că vor primi contracte după terminarea războiului, contracte de câteva milioane de euro pentru refacerea țării. De ce a spus asta? Cu acest mesaj, Zelenski a făcut referire la apetitul românilor pentru „combinații” și mica ciupeală, semn clar că a fost învățat/ instruit să declare ce a declarat.

În schimb, nimic concret despre soarta românilor din Ucraina, nici măcar câteva scuze pentru chinurile/ persecuțiile îndurate de comunitatea noastră din Cernăuți. Ca un golan de cartier care cere taxă de protecție, Zelenski a promis că va porni un dialog cu Bucureștiul cu privire la soarta etnicilor români de acolo când… Când, Bobiță, când? După ce îți plătește România taxă de protecție? Și dacă nu facem asta, ce se va întâmpla? Ce le vei face celor 500.000 de români din Ucraina? Vei trimite Batalionul Azov peste ei, așa cum ai procedat în bazinul Donbas?!

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.650 afisari

32 COMENTARII

    • Dușmanul cel mai mare al societăți mondiale greu încercate în ultimi doi ani, este mass-media, cu ajutorul lor se implementează și manipulează tot

  1. Mai oameni buni, fara suparare, cand (alegi sa) traiesti intr-o tara straina e de bun simt sa vorbesti limba tarii respective. In Spania, de ex, e o mare comunitate de romani. Copiii romani nascuti (sau nu) in Spania fac scoala in spaniola, in limba oficiala, nu in limba materna! Romana o invata acasa si o vorbesc in familie! La noi in Romania vi se pare normal ca sunt copii unguri care nu vorbesc bine romaneste, desi sunt nascuti in Romania, si parintii lor la fel?! Te-ai nascut intr-o tara, esti cetatean al acelei tari, trebuie sa vorbesti limba tarii. Orice alta limba mai vrei sa-nveti, materna, paterna, ce-o fi, e treaba ta. O conditie ca sa obtii cetatenia unei tari este sa cunosti limba. Cum e sa te nasti intr-o tara, sa fii deci cetatean prin nastere, dar tu sa inveti in alta limba, sa ai justitie, administratie, media, in alta limba? Cu tot respectul pentru minoritatile de oriunde dar nu, nu e normal.

    • Intrebarea din ultima fraza, cred ca trebuie sa o adresezi ”poporului”(dupa spusele cuiva de ieri), traitor in HARCOV, unde asa se chiar intampla. Ba, au si pasapoarte ale altei tari si ??? Nene, in Ucraina nu s-au inchis doar scolile, dar daca te auzeau vorbind alta limba decat cea oficiala , VAI !!!

    • E un drept al minorității să aibă școală în limba lor. E o obligație a minorității să vorbească limba țării în care trăiește. Clar? In Cernăuți scoli cu predare în limba română au fost închise de Poroșenko, dar Zelenschi s-a făcut că nu știe și oricum nu l-ar fi interesat.

    • Idiotule mic, exemplul tau este cretin că ei tine! În Spania ai ajuns într-un anumit context, îl știe toată lumea, românii din Bucovina nu s-au dus acolo sa muncească ci pur și simplu au fost ocupați ! Ai înțeles ceva, prostilă ?

  2. In acest razboi NU se hotareste soarta Ucrainei, se hotareste soarta AMERICII (SUA) ca lider mondial de 75 de ani. America este in „picaj” constant in ultimii ani, pentru asta a fost nevoie sa fie ADUS presedinte acest „babalac” de Joe Biden. Un executant perfect la ORDINELE magnatilor Rothschild ,Soros si Rockfeller, totol sub control CIA. Europa este „auxiliar” de propaganda americana,care va suferii cel mai mult in toate punctele economice. Tot acest razboi va DEVASTA lumea moderna, de DRAGUL americanilor. Rusia stie MIZA razboiului din Ucraina si nu-si permite o infrangerea militara care ar insemna PRABUSIREA. PERSPECTIVA este o PACE de nu va mai fi piatra peste piatra. NIMENI NU VA CEDA.!!

  3. Mă surprinde sa vad o astfel de atitudine, tot mai pregnantă, in societatea noastră…vecinului nostru îi sunt torturați copiii și noi invocăm restante istorice, care nu au nici o legătură cu prezentul…suntem meschini, suntem josnici, suntem inumani….
    De parcă Romania a avut tot timpul un parcurs istoric demn…
    Oare cum e sa fim noi in locul lor, disperați, decimați, oprimați…sa cerem ajutor și să primim un astfel de răspuns din partea vecinilor….
    Empatie? Nici vorbă!

    • Ma tem de finalul acestui razboi si de ce am putea afla privind atrocitatile prezentate azi. Nu cred ca e bine sa dam crezare oricarei ”stiri” aruncate pe sticla tv. S-ar putea ca maine adevarul sa fie putin diferit. As fi total dezamagit.

    • fii sincer, te-ai vaccinat cu pfizer si ne apara nato ?, din astia ca tine nu au voie sa foloseasca numele tarii astea, ce am facut noi si ce ati facut voi travestitii in romani sunt 2 lucruri diferite, nu mai folosi pluralul, iti doresc sa ajungi sa simti mila ucrainenilor, animalule, daca ai deschide ochii ti-ai vedea semenii romani disperati si oprimati nu ai minti pe aici

    • @Ionute, mă surprinde faptul că poți respira de unul singur. Plin de empatie sunt surprins.

  4. MULTUMIRI pentru redactia site-ul „National.ro,” pentru OBIECTIVITATE si CORECTITUDINEA articolelor publicate zilnic.

  5. Mai praf an ochi,neamul tau a fost adus de regii unguri an ardeal ca sa le fi sa fi sluga ca acasa an cocioabele de unde ai venit mureai de foame.iar secuii au oarece vechime de 800 de ani/CA ATARE CIOCU MIC

  6. Vecinul nostru ne a nedreptatit constant
    In februarie doua mii paisprezece
    A navalit la granita intr-un mod delirant

  7. Politicienii români au demonstrat slugărnicie ,lipsa de demnitate și puțină inteligenta.Discursurile lor au fost împotriva poporului român

  8. Vecinul nostru ne-a indreptatit constant
    In februarie doua mii paisprezece
    A navalit la granita intr-un mod delirant
    Amenintandu-ne cu presupusuri buece

    Mereu ne-a sabotat ,mai tii minte Bastroe,canalul
    Dar Insula Serpilor pamant romanesc
    Dar combinatul Krivoi ,mai tii minte scandalul
    Cand ne-au tras in piept intr-un mod golanesc!

    Dar de -ai nostri romani luati cu forta
    Si facuti ucraineni fara drept de apel
    Nedreptatiti ,cu bejenii si hartza
    Dragi globalisti ati fost rasi cu raspel?

    Nu va pasa de noi si de tara aceasta
    Voi lingeti la greu pe strainul tembel
    Daca pe noi ne loveste napasta
    Indata fugiti sa-l lingeti pe el !

  9. REVIN LA CEEA CE AM SPUS INAINTE DE ACEASTA BATAIE DE JOC -MAI TIMPITILOR ATI FACUT UN SONDAJ DE OPINIE !,REZULTATUL -16 % AU FOST PENTRU CA ZELINSKY SA SE ADRESEZE PARLAMENTULUI ROMANESC !!,FARA SA TINA CONT DE CEI CAR MACA JUDECA SITUATIA ACEI 84 % CARE NU AU FOST DE ACORD ,TEMBELUL DE CITU CERSESTE ACEASTA INTERVENTIE CIRCARULUI SI DEBUSOLATULUI ZELINSKY SA SE ADRESEZE ADUNATURII CU PRETENTIE DE PARLAMENT A ROMANIEI.
    CIRCARUL IN TRICOU ISI PREZINTA INTERESELE SI GRIJA SA EXTINDA CONFLICTUL SI LA VECINI ” SA CRAPE SI CAPRA VECINULUI ” SAU SA CRAPE VECINUL SA-I LUAM CAPRA ” ,IN ORCARE DIN OFERTELE LUI ZELINSKY ROMANII SAU CAPRELE SUNT PE DUCASE PE PUSTIU.
    CITU NU SE DEZMINTE IN MATERIE DE A SE FACE DE RAHAT SI DE A UMPLE SI PE ALTII !,ASA CA BAGATUL IN SEAMA MARCA CITU FACE DOVADA DE PUPINCUREALA CU REPETITIE SI IN CAZUL UNUI DELATOR ,A UNUI CIRCAR CARE NICI MACAR N_ARE BUNUL SIMT SA-SI CEARA SCUZE PENTRU INEPTIILE ANTERIOARE ,DAR IN MATERIE DE TUPEU SI OBRAZNICIE NU_L INTRECE NIMENI ,INDIVIDUL VREA ARME VREA ORCE INCAT SA IMPARTA RAHATUL RUSECS LA TOTI .

  10. Nici eu nu inteleg pentru ce aceasta slugarnicie?Catzu asta mai are vreo stima pentru el insusi Mie sincer mi-ar fi jena sa ma comport ca o sluga fara valoare in fata unor neica-nimeni ,aroganti si nesimtiti dar cine se aseamana se aduna Acest specimen Catzu se purta cu romanii de parca eram prostii lui dar cand e vorba de sraini se transforma ca o omida galbena in fluture de iaz vanzatori de tara slugile astea modelate de slugoiul iohanus

  11. Pupincuriștii și slugile cabalei l-au pus pe acest păduche să se dea smardoi și pe plaiurile Dâmboviței, el însuși marioneta cabalei. Grețos.

  12. mue ruzzia si apologetilor ruzzofili, precum si tuturor „patriotilor” romani, puturosi, hoti, inculti, etc

  13. STITILEPROTV , RO , ieri , 05.04.2022 , ora 21:23 : VIDEO – CTP , DUPA DISCURSUL LUI ZELENSKI IN PARLAMENT .

  14. Basil- cum e Catzu si joiannus Si cum esti si tu O Scarbosenie globalista care bea propriul pipi!Daca prin absurd Putin ar ajunge sef peste romanica tu cu ai tai ati fi primii care ati sari sa-lingeti la cur doar ca sa aveti voi matzul plin Voi ati fi instare sa va vindeti copiii dupa exemplul lui iohanus ,sau ati turna la securitate propria voastra familie doar ca sa puteti fura in liniste ,vezi Patriciu ,petrov etc Daca eu sunt patriot si nu permit unui ukrainean sa se pise pe poporul meu voi scursuri apatride ,homalai si curve masculine ,m-ati eticheta drept putinist ,rusofil etc Daca vad ca unchiul sam ma prosteste pe fata vanzandu-mi gunoaie in dolari de ordinul miliardelor,si face autostrazi pe hartie si pentru 2km facuti ma taxeaza cu 20 de miliarde apai scuza -ma nu am sa ma apuc sa-ling cum faceti voi din cxontra In 44 am fost bombardati tot bucurestiul de cine ,de unchiul Sam care ,,ne iubeste enorm”

  15. Care-i treaba ?Nimeni nu comenteaza ?Lasi si perfizi!Siktir curve masculine Diana Sosoaca este mai patrioata decat voi toti la un loc Sparlament de gaini bete !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger