Cauta

Zelenski, trădat?! Șeful SBU, ca și demis! Cui vrea liderul de la Kiev să predea Serviciile Secrete ale Ucrainei

volodimir zelenski

Zelenski își concediază vechiul prieten. Cui vrea liderul de la Kiev să predea Serviciile Secrete ale Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar lua în considerare să schimbe șeful Serviciilor de Securitate ale Ucrainei, pe Ivan Bakanov, cu o persoană mult mai potrivită pentru acest post.

Ivan Bakanov – vechiul său prieten, care a condus cândva compania sa de divertisment și apoi campania prezidențială – umblă pe gheață subțire la Kiev.

Zelenski a decis să-l demite pe șeful Serviciilor secrete

Zelenski a decis să-l demite pe Bakanov în principal din cauza pierderilor pe care le-a suferit la Herson, au dezvăluit surse apropiate președintelui ucrainean, citate de Politico.

Patru oficiali apropiați președintelui au spus că Zelenski încearcă să-l „înlocuiască pe Ivan Bakanov cu cineva care este mai potrivit pentru această funcție”.

Potrivit oficialilor ucraineni, trupele ruse au reușit să ocupe orașul Herson atât de ușor, deoarece serviciul de securitate ucrainean nu a reușit să arunce în aer podul Antonovsky, amintește agenția de presă Unian.

Zelenski și Bakanov abia își mai vorbesc

Unele voci spun că vechii prieteni își vorbesc rar, cu excepția chestiunilor guvernamentale. Asigurarea unei tranziții fără probleme poate fi dificilă având în vedere războiul încă în curs de desfășurare.

Zelenski este îngrijorat că trebuie să cpncedieze pe cineva din cercul său de consilieri, spun niște surse. Deocamdată, o mare parte din operațiunile zilnice ale SBU sunt conduse de la biroul prezidențial, cu ajutorul șefului său de cabinet, Andriy Yermak.

Numirea lui Bakanov în 2019 la conducerea SBU a fost criticată de partidele de opoziție, care au spus că cineva cu trecutul său nu este apt să conducă Serviciile secrete ucrainene. Dar, fiind unul dintre cei mai de încredere confidenți și parteneri de afaceri ai președintelui, oponenții nu puteau face nimic pentru a opri numirea sa.

Ultimele stiri

  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Exit mobile version