Cauta

Viktor Orban sare în ajutorul prietenului Putin: spune „Stop!” sancţiunilor impuse Rusiei

Viktor Orban

Viktor Orban apreciază că Uniunea Europeană ar trebui să pună capăt sancţiunilor împotriva Rusiei pentru a stopa inflaţia, dar pentru aceasta este nevoie de o persoană „cu bicepși puternici”.

Premierul maghiar consideră că politica de sancţiuni aplicată Rusiei este greșită și crede că „cineva de la Bruxelles ar trebui să spună în sfârşit: “oameni buni, am dat-o în bară”, să ne oprim, pentru că vom ajunge foarte rău”.

Cum s-ar înjumătăţi inflaţia

Inflaţia s-ar înjumătăţi fără sancţiunile împotriva Rusiei ca represalii pentru invazia în Ucraina, este de părere liderul de la Budapesta.

Din cauza sancţiunilor eronate ale UE, trebuie să plătim suprataxe pentru energie, dar când preţul energiei importate a crescut de la 7 miliarde de euro la 17 miliarde de euro, guvernul a propus să ne unim forţele şi să creăm un fond de protecţie a cheltuielilor generale”, a insistat Orban.

El afirmă că Bruxelles-ul are o viziune despre viitor care este diferită de cea a maghiarilor și că urmăresc în realitate schimbarea regimului.

Vrea să schimbe UE

Ungaria este în prima linie a curajului, dar puterea noastră nu este suficientă pentru a schimba atitudinea UE. Suntem singurii care încearcă să oprească aceste procese, așa că în perioada următoare, din lipsă de curaj și forță, această nenorocire va continua în Europa”, a mai spus el, apreciind că, „pentru a face acest lucru, trebuie să fii german sau francez”.

Liderul de la Budapesta a mai spus că excluderea a circa 20 de universităţi ungare din programul european de burse Erasmus+ este o răzbunare a Bruxellesului care vrea un alt guvern la Budapesta.

Cine are copii se întreabă: ce fel de oameni sunt aceştia, care se răzbună pe copii, care se răzbună pe tineri?”, s-a întrebat retoric Orban.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version