Cauta

Un general SUA cu patru stele dezinformează cu jocuri video. „Avion rusesc doborât de Ucraina”

Un general SUA cu patru stele dezinformează cu jocuri video. „Avion rusesc doborât de Ucraina”

Un general de armată în retragere, decorat și colaborator al postului american de televiziune MSNBC a distribuit imagini dintr-un joc video și a afirmat că este vorba despre un avion rusesc doborât de Ucraina.

Gafa generalului cu patru stele Barry R. McCaffrey nu a trecut neobservată, iar unii au sesizat greșeala fostului consilier al lui Bill Clinton.

„Realitatea”, dintr-un joc cu împușcături tactice

„Un avion rusesc este lovit de o rachetă ucraineană. Rușii pierd un număr mare de avioane de atac. Apărarea antiaeriană a Ucrainei devine formidabilă”, a scris McCaffrey într-un Tweet, acum șters.

Ceea ce a postat McCaffrey a fost de fapt preluat din imagini Digital Combat Simulator (DCS) din jocul video „Arma 3”. McCaffrey a fost informat de un utilizator Twitter de gafă. Generalul de armată în retragere a răspuns „Ok” și a șters Tweet-ul, potrivit Fox News.

 

Plătit de doi giganți media pentru „analize”

„Analistul MSNBC/NBC și general american în retragere cu patru stele împărtășește imagini din jocuri video, susținând că acestea arată o luptă reală în Ucraina”, a scris pe Twitter Becket Adams, director al Centrului Național de Jurnalism și colaborator al Washington Examiner, scrie Daily Mail.

Adams a subliniat că descrierea animației conținea hashtagul #Arma3. „Eu am câteva îngrijorări. Dintre toți oamenii, ai crede că un general în retragere, cu patru misiuni de luptă și trei Inimi Purpurii la activ, ar avea o idee cu privire la cum arată cu adevărat aceste lucruri”.

McCaffrey este un analist plătit pentru NBC News și MSNBC. El și-a exprimat deseori critici la adresa administrației Trump pe vremea când acesta era președinte. În 2018, el a ținut prima pagină a ziarelor când l-a acuzat pe Trump că este o amenințare la adresa securității naționale pentru că nu s-a opus cu fermitate președintelui rus Vladimir Putin.

Decorat cu cele mai înalte distincții

„Este evident că, dintr-un motiv necunoscut, se află sub influența domnului Putin”, a declarat McCaffrey la acea vreme pentru MSNBC.McCaffrey l-a mai comparat pe Trump c u Benito Mussolini în legătură cu decizia administrației de a ordona agențiilor federale să anuleze abonamentele la The New York Times și The Washington Post în 2019.

Generalul de armată în retragere a lucrat în timpul președintelui Bill Clinton ca director al Politicii Naționale de Control al Drogurilor și a fost profesor la Academia Militară a Statelor Unite. Pentru serviciul său în Războiul din Vietnam, a primit trei medalii Purple Heart, de două ori două Crucea pentru Distincție în Serviciu (Distinguished Service Cross) și două Silver Star, decorații militare americane emblematice.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version