AcasăPoliticaPonta, atac frontal la Iohannis: „Nu e Putin preşedintele României de opt...

Ponta, atac frontal la Iohannis: „Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum” – VIDEO

Ponta, atac frontal la Iohannis: „Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum” - VIDEO (foto: Facebook)

Fostul premier Ponta a comentat tranșant pe marginea actualei situații economice din România.

„Economia nu funcționează în actualul guvern (…) acum bate pasul pe loc. Nu merge în România economia” – a spus fostul prim-ministru.

Totodată, acesta a reacționat și la afirmația șefului statului, făcută săptămânile trecute, în contextul în care a vorbit despre „situația economică dificilă”, cum că Putin – liderul de la Moscova – „e vinovat”, în contextul declanșării războiului din Ucraina, nu Guvernul român.

Ponta: „România e blocată de câţiva ani”

Ponta a subliniat că Iohannis se află de ani buni în fruntea statului. „Cred că sunt oameni suficient de proşti care să mai creadă asta. Nu e Putin preşedintele României de opt ani şi economia nu s-a blocat acum de când a început războiul din Ucraina.

România e blocată de câţiva ani. În toţi aceşti ani, domnul Iohannis era preşedintele României, dar nici de la domnul Iohannis n-aştept prea mult. Nu s-a priceput, nu l-a interesat şi nici n-a făcut vreun efort să înveţe economie”, a declarat Victor Ponta, miercuri seară, la Romania TV.

Ponta: „Sarcina asta pică tot la PSD”

Fostul premier a adus în discuție rolul ce le revine foștilor săi colegi din PSD. „Din păcate sau din fericire, sarcina asta pică tot la PSD. Sunt oameni care ştiu, oameni cu care am mai lucrat în Guvern. Domnul Ciolacu va fi prim-ministru, sper, anul viitor pe vremea asta. De acolo aşteaptă lumea, dar încă nu se mişcă lucrurile”, a completat fostul premier.

Iohannis: „Vinovat este Putin”

În urmă cu aproape două săptămâni, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Clinic Colentina din București, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical, președintele vorbine, răspunzând unei întrebări, despre inflația din România.

„Inflația este doar un factor. Și, ca să încep cu un răspuns simplu, da, am toată încrederea că Guvernul a luat și va lua în continuare măsurile care se impun. Însă haideți să vedem un pic de ce am ajuns aici. Această inflație și situația economică dificilă, prețurile la energie, toate acestea nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, fiindcă specialiștii ne spun că vor fi probleme în continuare cu energia, vor fi – în plan global, nu vorbesc acum despre România -, vor fi sincope cu alimentele și așa mai departe.

Toate acestea, repet, toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize. (…)Trebuie să fim foarte realiști. Crizele nu se vor termina mâine și situația complicată va continua, iar Guvernul, Parlamentul, politicienii la modul general își fac treaba și în multe situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, sau asupra Parlamentului, sau asupra clasei politice.

Vinovat este Putin – care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Aceasta este situația, iar pentru români este important să știe că acest guvern, care este un guvern cu o majoritate largă în Parlament, își dă silința și a găsit până acum soluții bune, se străduiește în continuare să găsească iarăși soluții pentru, încă o dată, pentru a atenua impactul acestor crize succesive și pentru a face viața românilor în definitiv mai bună sau până trecem podul, cum se spune, suportabilă”, declara Klaus Iohannis, în 12 mai.

author avatar
Andrei Coman
517 afisari

12 COMENTARII

  1. Iohannis a ajuns ca Ceausescu , Nimeni nu indrazneste sa se ia de el . El este Dumnezeu in Romania . El taie si spanzura , el dicteaza si face legea
    Romania este intr-o democratie ca in Rusia

  2. Ziare.com L-AU LUAT DE DIMINEATA LA LINS IN C...R PE CIUCA . MAI MINTENAS I-L IAU SI PE IOHANNIS

    Pai cine are curajul sa se ia de sasul sterp , cand el si-a pus Prim Ministru preferat la guvernarea tarii , un plagiator si un incult ca biata Veorica poate trece drept o intelectuala eminenta pe langa plagiatorul patentat

  3. Acest gunoi de Ciolacu un PSD corupt si Socheres de Buzau cu Presedintele RO au vindut aceasta tara RO la gunoaiele de globalisti drogati

    • Ei au vandut tara mai abitir ca ”inteligentul” asta, sper sa existe pedeapsa si pentru el!

  4. Ba pardon ,nu ciolacu a colaborat cu plavanul
    Cand s-au inchis la guvern in 2017 era secatura aia buboasa si sovina ciolosul Ei au dat atunci fara sa aprobe parlamentul miliardele pe gunoaie ruginite Era ajunul Craciunului ,moment cand lumea avea alte preocupari ,noaptea ca hotii”i se potriveste de minune si la acest plavan si la bubosul sovin Asa ca daca faci afirmatii intai documenteaza-te Groparii romaniei sunt:iohanus,catzu ,vergiliu ,aurescu ,In general ,toata stransura asta de criminali neoliberali Psd ul de acum este o scursura a SRIului Autorul scursurii ,o alta scursura ,plavanul!

  5. Nici nu-l intereseaza ca economia nu functioneaza, poate asta si vrea, o Romanie lasata urmasilor falimentara, usor de praduit

  6. Ponta trebuie sa ia calea lui Basescu. E si el tot din familie sanatoasa din astia acoperiti ,vezi turcescu, petrov.etc,etc. E obsedat si complexat ca l-a pus poporul acolo unde ii este locul si ca nu si-a facut Erdogan geamie in Bucuresti. Ponta e un papagal caruia nu-i place munca doar tupeul, plagiatul si papagalul. Ma intreb ce simt copiii unuia ca asta cand vad ce spune lumea si ziarul despre tata-l lor.

  7. Daca domnul Ponta care a fost cel mai bun prim-ministru de dupa revolutie poate fi comparat cu Petrov sau cu ceilalti ticalosi neam de criminali care au distrus Romania timp de 141 de ani de cacareala PNL-ista inseamna ca esti drogat Cand esti treaz tu cu ai tai sunteti mai rai si mai mincinosi decat drogatii ,dar cand mai esti si nebun -isteric care urasti oamenii normali si capabili doar pentru faptul ca tu esti o lichea limberala incompetenta iar colegii tai de gasca leproida mai sunt si hoti apoi chiar ca n-o sa mai pupati in veci guvernarea daca va lasa plavanul din mana Afla ca PSD-ul a facut cea mai mare prostie cand au venit sa va scoata din rahatul in care v-ati inglodat Ati indatorat tara pe 100 de ani ,ne-ati nenorocit copiii pe viata,ati ars oameni prin cluburi si spitale ,ati urcat cu buna stiinta si cu rea vointa pretul petrolului ,gazului si energiei cu vergilii si catii vostri Siktir gloabe criminale Ma faceti sa borasc cand aud de voi Sa dea Domnul sa crapati unul cate unul in fiecare zi !

    • Bai nea Ponta asta al matale e un avocat obscur plin de papagal si de tupeu.Asta a fost la ciolan si am vazut ce a facut. Linge la pesedea doar doar il mai baga o data in randul lor sa puna mana iar pe ciolan. Ce lucruri marete a facut ma asta? Cu minciuna a ajuns la ciolan. Lumea si-a dat seama si bine a facut ca l-a scuipat. S-a dus la neamurile lui de musulmani sa le faca geamii in capitala Romaniei sa le urle cainii la difuzoare de zece ori pe zi bucurestenilor. Ce altceva a mai facut? Autostrazi cu Sova, amicul lui de escrocherii?,fabrici si uzine,hidrocentrale si unitati la Cvoda, agricultura,scoala,sanatate? Nimic,numai minciuna. Tot linge pe la televiziuni sa-l puna pe sticla sa ne arate el noua cat de istet e el si cat de prosti si incompetenti sunt altii. E un tupeu ratat badie. Daca il iubesti asa de tare tine-l la mata!

  8. Ce tupeu poti sa ai sa afirmi si sa inventezi minciuni despre Ponta ,cel mai bun fost prim ministruNu vezi gunoaiele din ochii tai ,lepra?Cat a furat alinutza paturi rupte cu sotul?Ce manevre a facut ca sa ajunga un neavenit repetent la treapta prim ministru Este de rasul curcilor sa te duci laPlavan si sa propui asemenea caricatura de bombalau care a sfarsit din functionar de gr 1 la baca ,sa stea cu masutza langa wc ul bancii si sa numere cata lume se duce si cata iese din wc .Stii ce merita salteaua pentru ce a facut/Merita puscaria impreuna cu sotul si plavanul Grupinfractional organizat contra statului Roman Si mai aveti glas incompetentilor hoti Nu va este rusine ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger