Cauta

Ucraina iese la contra-atac! Cum au reacţionat când Occidentul le-ar fi sugerat cedarea de teritorii către ruşi

An armoured convoy of pro-Russian troops moves along a road during Ukraine-Russia conflict in the southern port city of Mariupol, Ukraine April 21, 2022. REUTERS/Chingis Kondarov

Ucraina rămâne fermă pe poziţii. De la începutul războiului şi până acum nu s-a schimbat nimic în politica şi în abordarea Kievului vizavi de pretenţiile ruşilor.

În momentul în care Occidentul ar fi sugerat că ar fi potrivită cedarea unor teritorii către Moscova, ucrainenii au reacţionat virulent.

Concesiile s-ar întoarce contra Kievului

Ucraina a exclus o încetare a focului sau orice concesie față de Moscova, în timp ce Rusia și-a intensificat ofensiva în regiunea Donbas (est) și a încetat să mai furnizeze gaze Finlandei.

Consilierul lui Zelenski, Mykhailo Podolyak, a exclus posibilitatea de a accepta un acord de încetare a focului.

„Războiul nu se va opri (după vreo concesie). Va fi doar pus pe pauză pentru o perioadă de timp”, a declarat Podoliak pentru Reuters, într-un interviu acordat din biroul prezidențial, puternic păzit, unde unele dintre ferestre și coridoare sunt protejate de saci de nisip.

„Apoi, cu o intensitate reînnoită, rușii își vor spori armamentul, efectivele și își vor îndrepta greșelile, se vor moderniza puțin, vor demite mulți generali și vor începe o nouă ofensivă, chiar mai sângeroasă și pe scară mai largă”, a continuat consilierul prezidențial.

Negocierile de pace s-au blocat

Ambele părți sunt de acord că negocierile de pace s-au blocat și fiecare dă vina pe cealaltă.

Podoliak a catalogat drept „foarte ciudate” apelurile care vin din Occident pentru o încetare urgentă a focului ce ar implica ca forțele rusești să rămână în teritoriile pe care le-au ocupat în sudul și estul Ucrainei.

„Forțele (rusești) trebuie să părăsească țara și după aceea va fi posibilă reluarea procesului de pace”, a subliniat el.

Sfârșitul luptelor din Mariupol, cel mai mare oraș cucerit de Rusia, îi oferă lui Putin o victorie rară după o serie de eșecuri în aproape trei luni de luptă. Controlul deplin al Mariupolului oferă Rusiei comanda unei rute terestre care leagă Peninsula Crimeea, pe care Moscova a cucerit-o în 2014, de Rusia continentală și de zonele din estul Ucrainei deținute de separatiștii pro-ruși.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version