AcasăȘTIRI EXTERNESute de persoane împuşcate și ucise în SUA, în weekendul de Ziua...

Sute de persoane împuşcate și ucise în SUA, în weekendul de Ziua Independenţei

suaSute de persoane împuşcate și ucise în SUA, în weekendul de Ziua Independenţei

A fost baie de sânge în SUA în weekendul de Ziua Independenței. Peste 220 de persoane au fost împușcate și ucise în urma violențelor armate, raportate în aproape fiecare stat american.

Cel puțin 220 de persoane au murit împușcate și aproape 570 de persoane au fost rănite, potrivit Gun Violence Archive, citată de cbsnews.com.

Zeci de atacuri armate, soldate cu aproape 790 de victime

Baza de date, care colectează informații despre decese și răni legate de incidente care implică arme de foc, și-a actualizat datele marți dimineața. Numărul de împușcături din weekend a fost aproape egal cu numărul rănilor rezultate, cu peste 500 de cazuri de împușcături la nivel național comise în cele 4 zile de sărbătoare. Au existat doar cinci state în care nu au fost raportate împușcături în acest weekend.

Dintre toate incidentele de violență cu arme înregistrate în weekendul de Ziua Independenței, cel puțin 11 au fost clasificate drept atacuri armate în masă de către Gun Violence Archive. Orice situație în care patru sau mai multe persoane, cu excepția trăgătorului, sunt ucise sau rănite de împușcături este considerată un atac armat în masă.

Observarea unei creșteri a violenței armate în jurul datei de 4 iulie nu este o chestiune rară în SUA, iar rapoartele din weekendul trecut de la Gun Violence Archive le reflectă pe cele lansate în anii precedenți. În 2021, peste 180 de persoane au fost ucise și 516 au fost rănite în împușcăturile care au avut loc în același weekend de vacanță.

author avatar
Andreea Vlad
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger