Cauta

SUA încep interzicerea sportivilor transgender. Al 18-lea stat care adoptă legea

SUA încep interzicerea sportivilor transgender. Al 18-lea stat care adoptă legea

Măsura, care interzice fetelor și femeilor transgender să facă parte din echipele sportive feminine ale școlilor, va deveni lege după ce guvernatorul democrat al statului nu a reușit să ia măsuri în acest sens.

Louisiana a devenit luni cel de-al 18-lea stat din SUA care interzice femeilor și fetelor transsexuale să joace în echipele sportive școlare feminine, după ce guvernatorul democrat al statului a ales să nu se opună prin veto sau să aprobe proiectul de lege.

„Sexul biologic”, cel înscris în certificatul de naștere

Ambele camere ale Legislativului controlat de republicani au adoptat legea luna trecută, iar guvernatorul John Bel Edwards a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă, că nu va semna legea, dar nici nu va opune veto. Conform legii din Louisiana, orice proiect de lege adoptat până la sfârșitul sesiunii legislative devine lege dacă guvernatorul nu ia măsuri în privința sa, informează NBC News.

Proiectul de lege, numit Fairness in Women’s Sports Act, prevede ca școlile „să desemneze echipele sportive intercolegiale și interșcolare în funcție de sexul biologic al membrilor echipei”. Aceasta definește „sexul biologic” ca fiind sexul înscris în certificatul de naștere al unei persoane la momentul nașterii. De asemenea, se precizează în mod explicit că echipele desemnate pentru femei „nu sunt deschise participării” oricărei persoane pe al cărei certificat de naștere este menționat sexul masculin, ceea ce exclude în mod specific fetele și femeile transsexuale.

Legea va intra în vigoare la 1 august și se va aplica școlilor publice primare, gimnaziale și liceale, precum și universităților publice. De asemenea, se va aplica oricărei școli sau universități private care primește fonduri publice.

Proiectul de lege le oferă elevilor și altor persoane posibilitatea de a da în judecată școlile care permit fetelor și femeilor transsexuale să joace în echipele sportive feminine și previne luarea de măsuri împotriva oricărei persoane care raportează o școală care încalcă legea. Anul trecut, Edwards a respins prin veto un proiect de lege similar, numindu-l „o soluție în căutarea unei probleme care pur și simplu nu există în Louisiana”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version