Cauta

SUA amenință direct China. Orice ajutor pentru Rusia „va avea consecințe devastatoare”/Anunțul făcut de Washington

SUA amenință direct China. Orice ajutor pentru Rusia „va avea consecințe devastatoare”/Anunțul făcut de Washington

Companiile chineze care sfidează restricțiile SUA împotriva exportului în Rusia ar putea fi lipsite de echipamentele și software-ul american de care au nevoie pentru a-și fabrica produsele, a declarat secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo.

SUA ar putea „închide în esență” Semiconductor Manufacturing International Corp sau orice companie chineză care sfidează sancțiunile SUA continuând să furnizeze cipuri și alte tehnologii avansate Rusiei, a declarat Raimondo, scrie US News.

„Ar fi devastator pentru China”

Washingtonul amenință că va adăuga companii pe o listă neagră comercială dacă acestea ocolesc noile restricții de export împotriva Rusiei, în timp ce își intensifică eforturile de a menține o gamă largă de tehnologii în afara țării după invazia din Ucraina.

Dacă Statele Unite ar descoperi că o companie precum Semiconductor Manufacturing International Corporation își vinde cipurile către Rusia, „am putea, în esență, să închidem SMIC pentru că îi împiedicăm să ne folosească echipamentele și software-ul”, a Raimondo.

„Este în interesul lor să nu furnizeze aceste produse Rusiei. Ar fi devastator pentru capacitatea Chinei de a produse semiconductori”, a avertizat secretarul Comerțului.

În timp ce interzicerea vânzării de cipuri către Rusia a inclus întotdeauna posibilitatea ca SUA să pedepsească întreprinderile străine care încalcă sancțiunile, este pentru prima dată când un înalt oficial al administrației de la Washington a menționat în mod special China și producătorii chinezi de cipuri.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version