Cauta

Starea papei Francisc după operație. Anunțul Vaticanului

Starea papei Francisc după operație. Anunțul Vaticanului

Papa Francisc „a reacționat bine după operația efectuată sub anestezie generală”, a comunicat Vaticanul, în noaptea de duminică spre luni, 5 iulie. Suveranul Pontif a fost supus, duminică, unei intervenții chirurgicale la colon.

Duminică, Papa Francisc (84 de ani) a fost transportat la Policlinica „Agostino Gemelli” din Roma pentru o intervenție chirurgicală programată în urma unei stenoze diverticulare a colonului.

Pope Francis in hospital for intestinal surgery

Probleme medicale din tinerețe

„Intervenția s-a încheiat. Sfântul Părinte a reacționat bine la operația desfășurată sub anestezie generală și efectuată de profesorul Sergio Alfieri ”, a indicat chiar înainte de miezul nopții directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

Născut pe 17 decembrie 1936 în Argentina,  papa Francisc a avut mai multe probleme medicale. I s-a îndepărtat lobul superior al plămânului drept la vârsta de 21 de ani. Suferă de probleme de șold și „sciatică dureroasă”. În ultimii ani a trebuit să-și anuleze câteva apariții publice și, uneori, merge cu dificultate.

De la începutul pandemiei Covid-19, care a lovit greu Italia în februarie 2020, Suveranul Pontif a părut puțin îngrijorat de propria sa sănătate, călătorind adesea fără mască. În afară de o răceală care l-a forțat să anuleze întâlnirile chiar la începutul epidemiei, sănătatea sa nu a dat naștere unei preocupări speciale, scrie Le Parisien.

„Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească mâna chirurgului”

Papa Francisc a anunțat, duminică, că va vizita Slovacia în perioada 12-15 septembrie, după o vizită rapidă în Ungaria.

Într-o vizită de stat în Franța, președintele italian Sergio Mattarella i-a transmis Papa un mesaj de sprijin, trimițându-i „gândurile iubitoare ale tuturor italienilor”. Și mesaje de solidaritate se revărsau pe site-ul Facebook al agenției oficiale a Vaticanului. „Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească mâna chirurgului”, scrie de exemplu un sicilian.

Ultimele stiri

  • Pe Ciolacu nu l-au mulțumit nici Băsescu nici Iohannis
  • „Este exclus ca PSD să nu aibă un candidat la prezidențiale”, declară Ciolacu
  • Ciolacu: „România a fost o țară de tranzit pentru droguri. Acum drogurile sunt lăsate și în țară”
  • Ciucă: „PNL va avea propriul candidat la prezidențiale”
  • Biden promite că Ucraina nu va folosi arme americane pentru a ataca Moscova
  • ALege ce citești
  • DECAPITAREA lui COLDEA, revolta „SISTEMULUI” împotriva statului-paralel!
  • Primarul Mihai Chirica, scandal cu violență fizică: „M-a lovit de pereți până mi-a crăpat capul”. Primar: „Vacă proastă ce ești!” / ÎNREGISTRĂRI AUDIO
  • Moldovenii nu mai pupă cetățenie. Cunoașterea limbii române devine obligatorie
  • Guvernul, în extaz. Crește salariul minim, cresc taxele la buget și amenzile
  • Exit mobile version