AcasăNewsExemplul Slovacia: cum se cucerește o țară cu sloganul „Jos mafia”!

Exemplul Slovacia: cum se cucerește o țară cu sloganul „Jos mafia”!

Într-o perioadă în care atenția europenilor este captată de epidemia de coronavirus pornită din China, alegerile dintr-un stat micuț precum Slovacia aproape că nu interesează pe nimeni. Aproape, fiindcă în câteva birouri din lumea asta venirea la putere a lui Igor Matovic reprezintă încununarea cu succes a unui plan bine conturat. După progresista Caputova, instalată președinte, Bratislava vede pus prim-ministru celălalt braț al ideologiei neomarxiste. Și avem primul exemplu de cum se cucerește total o țară cu sloganuri ca „Jos mafia”, „Vă vedem”, „Lupta anticorupție”, „DNA, să vină să vă ia”.

Vraja pseudocorectitudinii fluturate drept carte de vizită a funcționat pentru cele aproape trei milioane de alegători, slovaci îndoctrinați de o mass-media aservită total intereselor unei singure tabere. De fapt, e aceeași tabără care l-a propulsat pe Matovic la putere în urma alegerile de sâmbătă, fiindcă liderul principalului partid de opoziție (OLANO) nu este nimeni altcineva decât cel mai mare mogul de presă din Slovacia! Ca la un semnal, ziarele Occidentului (cele aliniate mainstreamului promovat intens de „elite”) au salutat victoria lui Igor Matovic cu fraze de genul „A promis să lupte împotriva corupției” (New York Times) sau „Va promova statul de drept” (The Telegraph). De parcă, până acum, la Bratislava, în inima Europei, guvernase dictatura și tirania, nu statul de drept!

Pentru români, e foarte importantă victoria OLANO fiindcă vorbim despre partidul geamăn al USR-ului. E același aluat – politicienii conduși de Matovic mestecă și ei tot despre anticorupție și cătușe, se închină la aceleași moaște din sfintele ambasade străine și suferă de miopie ca „sălvătoriștii” noștri, una-două îi auzi „vă vedem”. „Am parcurs un drum dificil în timpul campaniei, dar am reușit să trezim dragonul adormit. Suntem foarte fericiți că Slovacia s-a trezit”, a spus Matovic imediat după afișarea rezultatelor.

Este, într-adevăr, o victorie pentru partidul său, dar ea arată cum văd „păpușarii” viitorul politicii în această parte a Europei – OLANO a câștigat alegerile în Slovacia, dar a făcut-o cu 25%. Va fi obligat să facă alianțe cu alte partide din Opoziție dacă dorește să guverneze! În felul acesta, colonizatorii se asigură că-n veci un singur partid nu va mai avea 50% plus unu, cum era să se-ntâmple în România cu PSD (în 2016).

Cum și-a făcut campanie Igor Matovic seamănă izbitor de mult cu stilul USR. Sloganul ales, „Împreună împotriva mafiei”, pare evadat din creierul lui Marin Ceaușescu. În ianuarie, de exemplu, liderul OLANO a zburat la Cannes, în Franța, și s-a filmat lângă poarta unei vile opulente deținute de un fost ministru de Finanțe slovac și un vechi membru al partidului de guvernămând SMER-SD. „Bonjour, mafia!”, a rostit Matovic pe o filmare în care arăta că proprietatea este furată de corupții din SMER-SD. A avut 1,6 milioane de vizualizări cu acest video, asta la o populație de 5,5 milioane, cât numără Slovacia! Câteva săptămâni mai târziu, Igor Matovic s-a mutat în Cipru, spunându-le alegătorilor că a descoperit cutiile poștale a zeci de companii fantomă conectate la PENTA, un grup financiar controlat de partidul de la Putere și care  driblează plata impozitelor în Slovacia ascunzându-se prin „offshore-urile” din Cipru.

„OLANO este un partid cameleonic, care își poate schimba atitudinea ori de câte ori e nevoie, dar păstrând mereu linia anticorupției, crezul rostit de fiecare dată în fața alegătorilor”, caracterizează formațiunea lui Igor Matovic profesorul Michal Vasecka, un renumit sociolog slovac.

După Zuzana Caputova, președinte progresist declarat, menghina se închide peste Slovacia o dată cu victoria lui Matovic în alegerile de sâmbătă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
468 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu lupta Crin cu Ponta cu coruptia. Crin a facut pact cu popularii care l-au imortalizat pe Petrov 10 ani la ‘Cotro, iar Ponta a facut acord cu Petrov apoi a plecat cu Ghita in Dubai…
    Pruna si Julien al sau au fentat toti tinerii cu Cumintenia sperand sa se dea bine un an apoi au ramas cu banii…si canci Cumintenia au mai atacat di geaba Rusia in spot.
    Era usor sa scoti bani din ministeru culturii ca are 1 miliard de lei din pib adica peste 600 mil de €. Cumintenia o lasa proprietaru si la 4 milioane, o scama pt minister. Dar asa e cand vrei sa razi de toti si mai ales de maestru. Stim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger