Cauta

Rușii au aflat de planurile României. Cum va furniza țara noastră arme Ucrainei

tancuri tren

Rușii au aflat de planurile României. Cum va furniza țara noastră arme Ucrainei

România începe furnizarea pe scară largă de armament și muniție pentru Ucraina, după ce luni a fost deschis sectorul de cale ferată Berezino (stație ucraineană) – Basarabeasca (stație moldovenească), cu ocolirea Transnistriei, în regiunea Odesa.

Tronsonul părăsit de cale ferată cu o lungime de 23 de kilometri dintre Republica Moldova și regiunea Odesa a fost refăcut în 2022.

Tronsonul, refăcut în 2022

Segmentul de cale ferată este pentru Ucraina o legătură rapidă cu portul Reni de la Dunăre, care are ieșire la Marea Neagră. Mai mult decât atât, pe vreme de război aceasta este singura posibilitate de a lega infrastructura feroviară din sudul regiunii Odessa, de la Izmail la Belgorod-Dneprovski cu celelalte drumuri ale Ucrainei prin tranzit prin Republica Moldova, informează presa de la Chişinău.

Liderul social-democraților moldoveni, Victor Șelin, a remarcat pentru „Nezavisimaia Gazeta” că deschiderea acestui mic tronson de cale ferată între stația ucraineană din regiunea Odesa și nodul feroviar moldovenesc care se învecinează cu acesta va permite livrarea în Ucraina de încărcături militare din România.

Politicianul moldovean a arătat că încă în perioada URSS-ului de la porturile românești Galați și Brăila a fost construită o cale ferată cu ecartament larg (ca în Republica Moldova și Ucraina). Pe restul teritoriului României funcționau căi ferate cu ecartament îngust, ca în Europa.

Rușii au aflat de deschiderea micului tronson

„Atunci ecartamentul larg a fost pus în România pentru a proteja URSS-ul (în caz de necesitate) pe teritoriul românesc. Acum ea este necesară NATO și Statelor Unite pentru livrări de arme și militari în Ucraina. Dar acest lucru se poate întâmpla numai cu încuviințarea Chișinăului, deoarece drumul direct din România în regiunile Odesa, Nikolaev și Herson merge astăzi prin Republica Moldova . Dar din România prin Republica Moldova se poate ajunge și în alte regiuni ale Ucrainei – Moghilev – Podolsk, Kiev, Cernigov, Lvov”, a explicat Victor Șelin.

Informația referitoare la deschiderea micului dar importantului tronson de cale ferată pentru Forțele Armate ale Uctainei, care leagă o stație de cale ferată moldovenească de una ucraineană a ajuns și la urechile rușilor.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Exit mobile version