AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ucraineni, NIMICIT de ruși! Toți cei...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ucraineni, NIMICIT de ruși! Toți cei 500 de soldați, uciși sau răniți!

războiRĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ucraineni nimicit de ruși. Toți cei 500 de soldați, uciși sau răniți!

Războiul din Ucraina face victime în ambele tabere, atât Rusia, cât și Ucraina înregistrând peste 100.000 de victime militare (ucise și rănite) fiecare de când Kremlinul a ordonat invazia la scară largă anul trecut, pe 24 februarie.

Dar, având în vedere că Moscova este capabilă să atragă luptători dintr-o populație care o depășește pe cea a Ucrainei, există o îngrijorare tot mai mare că Ucraina este mai puțin capabilă să sufere pierderi susținute – și că acest lucru îi va pune în pericol capacitatea de a riposta în primăvara acestui an, a raportat luni The Washington Post.

Brigada 46 de asalt aerican și-a pierdut toți soldații

Gravitatea situației este ilustrată de experiența Brigăzii 46 de asalt aerian din Ucraina. Un comandant al unui batalion din cadrul brigăzii a declarat pentru publicația americană că i-a pierdut pe fiecare dintre cei 500 de soldați pe care i-a condus în februarie 2022, ceea ce a determinat ca aceștia să fie înlocuiți cu noi recruți mult mai puțin capabili pe câmpul de luptă.

Brigada 46 de asalt aerian face parte din armata ucraineană care luptă împotriva Rusiei pentru controlul asupra orașului Bakhmut din estul țării. Într-o evaluare publicată în weekend, Institutul pentru Studierea Războiului a sugerat că Rusia îi folosește pe mercenarii Grupului Wagner, unii recrutați din închisorile rusești, ca carne de tun pe fondul luptei acerbe din Donețk, calculând că moartea lor este mai acceptabilă pentru publicul rus decât pierderea forțelor convenționale.

Bărbatul care comandă batalionul ucrainean, identificat de The Washington Post doar prin Kupol, a indicat că Ucraina nu îți permite acest „lux”.

Ucraina duce lipsă de soldați pregătiți

„Cel mai valoros lucru în război este experiența de luptă”, a spus el, descriind diferența dintre un soldat cu șase luni de experiență și unul care a fost proaspăt antrenat ca fiind de la „cer la pământ”. „Și sunt doar câțiva soldați cu experiență de luptă”, a spus el pentru The Washington Post. „Din păcate, toți sunt deja morți sau răniți”.

În propriul său batalion, Kupol a spus că a existat o schimbare completă a personalului de la invazie. Din cei 500 de oameni pe care i-a comandat anul trecut, 400 au fost răniți și alți 100 au murit. „Înlocuitorii lor nu sunt pregătiți pentru război”, a adăugat el.

„Pur și simplu aruncă totul și fug. Asta e. Înțelegi de ce? Pentru că soldatul nu trage. Îl întreb de ce, iar el îmi spune: „Mi-e frică de sunetul împușcăturii”. Și din anumite motive, nu a aruncat niciodată o grenadă”, a spus comandantul. „Avem nevoie de instructori NATO în toate centrele noastre de instruire, iar instructorii noștri trebuie să fie trimiși acolo în tranșee. Pentru că au eșuat în sarcina lor”.

author avatar
Andreea Vlad
3.039 afisari

36 COMENTARII

  1. „RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ucraineni, NIMICIT de ruși! Toți cei 500 de soldați, uciși sau răniți!”
    Daca acest titlu ar fi aparut pe Hotnews ar fi aratat asa: „RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ruși, NIMICIT de ucrainieni! Toți cei 500 de soldați, uciși sau răniți!”

  2. Bă, chiar nu va este rușine să dați o astfel de știre incompletă? Păi au murit 500 de ucrainieni da’ ruși putinisti câți? Va spun eu, 7200 de ruși prinși cu arcanul și trimiși neinstruiți și fără arme pe frontul salvării naționale !

    • Pentru @ Zap. Să mori tu că ști din surse sigure despre cei 7200 soldați ruși Nu cumva erau 7237, ca să fi mai precis in documentare ?. Poate cineva să creadă tâmpenia, cât Everestul de mare, precum ca au fost trimiși acești ruși, să se bată cu amicii tăi, fără pușcoace, când ei dețin cea mai bună pușcă de asalt, renumită în toată lumea AK 47, Kalașnikov, au depozite imense, de pe vremea URSS-ului de armament și muniție, iar tu vi să ne cretinizezi cu „ știrea” de mai sus. Dar când nu ai neuroni la scăfârlie, și îngurgitezi orice gulgută, gen folosirea cipurilor de la mașinile de spălat, ceva de aceeași categorie ca și comentariul gheneralului de aviație, activ, mare șef al aviației militare, care comenta cu mult sârg, ca fiind mai real decât realul, un joc video destinat puștanilor, aceștia fiind și cei care l-au și dat în gât, atât pe gheneral, cât și pe gazda lui, al cărui nume mi-i tare greu sa-l scriu, dar nu am încotro, R. Tudor.

      • Bă ghia, tu ești idiot și nu înțelegi nimic ! Pentru tâmpiți d-ăștia că tine, comentariul este la mișto dar e prea greu pentru tine daca nu ai nici măcar umbra de neuron

        • Eu stiam de 7232 de rusi si de 5121 de betivi ucrainieni. Per total peste 10.000 de rusnaci. Un bun inceput. Daca o tin asa dispar intr-un an doi toti celovecii si putem sa impartim tot teritoriul Rusiei si Ucrainei .

  3. Credeti ca daca nu postati voi, JEGURILE, romanii nu au aflat aceste lucruri din alte surse ?

    Din Iunie incep tribunalele Nurember2, asa ca puteti sa va pregatiti pentru IAD, fiindca scursurile ca voi sclavii Satanei veti ajunge sigur la spanzuratoare, dar ceva mai tarziu pentru ca sefii vostri au prioritate la cazanele cele mai bune.Voi tot sclavi veti ramane si in IADul pe care il meritati din plin, ZOIaristilor.

  4. ” CA CArne de tun ” – poftā bunā, Andreio! Cum te-au angajat āstia?! Nu rāspunde, lasā-ne sā ghicim. Lucrati, tu si colegii de nivel, la ziare? Lucrati. Sunteti voi jurnalizde? Sunteti. Restul nici nu mai conteshte.

  5. dronele survoleaza, transmit coordonatele catre artilerie si rachete.
    apoi bombardament ca la nebuni de mai bine de un an de zile.
    asta fac rusii, asta fac ukronazii+mercenarii straini. destul de simplu, dar cu foarte multi morti si raniti de ambele tabere.
    in definitiv, doua tabere inarmate nu doar clasic ci si nuclear. rusia pe fata, sua si altii mai pe sest.
    important este ca România sa nu se bage in abatorul lor. romanii trebuie sa evite cu orice pret a lua parte la jocul murdar al acestor forte nucleare.

    • @razboi murdat …
      E macel modern!
      Asta cu coordonatele transmise de drone e adevarata, am vazut filmarea pe un site rusesc.
      Artileria este si ea moderna, ucrainenii au si ei armele primite, dar rusii au ceva de baga groaza in ucraineni, msi ales aia care se cred protejati in centre de comanda, in sistemele de aparare antiaeriana primite….
      Spaima lor este „Kinjal”, racheta hipersonica, pe care nu o aud, nu o vad, pur si simplu sunt trimisi pe lumea cealslta intr-o fractiune de secunda.

  6. Cum e posibil asa ceva?
    Rusii parca,numai aveau rachete,tancuri,avioane,au ramas si fara gloante,parcá!
    Ataca pe ucrainieni cu mainile goale!
    Ucraina,e un rahat precum covrigu,nimic altceva!
    Iar RUSIA,rámanem RUSIA,chiar daca látráii satanisti de la mizeria de Bruxelles mananca KAKAT in continuaré!

  7. PROSTIA este nemarginita !
    Iadul are nevoie de IDIOTI !
    Falsa pandemie nu ar fi reusit fara IDIOTI si fara politrucii CRIMINALI.

    Adevarata pandemie este in desfasurare, dar prostii vaccinati si nu numai, in autosuficienta lor se cred in siguranta.
    Dar nici nu merita sa le spui adevarul pentru ca oricum sunt in drum spre Iad si nu-si dau seama.
    Daca in Iad i-au vrut pe IDIOTI politrucii criminali si penali in frunte cu Khazarus JWerner, Negustor de copii Shase Kase, in Iad sa fie.
    ,,Pe fauna cuvântătoare apasă greu osândă grea:
    Prostia e molipsitoare,pe când înţelepciunea ba.’’

    ,,Oare nu-ţi mai aminteşti, vorba din bătrâni lăsată?
    Din beţie te trezeşti, din prostie niciodată.’’

    ,,Caligula Imperator afăcut din cal, senator,
    PNLiştii, mai siniştri, au făcut din boi, miniştri’’

    ,,Din Craiova pân’ la Iaşi se resimte lipsa sării,
    Fi’ndcă cei mai mulţi ocnaşi au ajuns la cârma ţării.’’

    ,,Din Sibiu la Port Arthur, Khazarus JWerner, în carlingă,
    N-a văzut atâta cur cât ar fi putut să lingă.’’

    • @Mihai 2023-03-14 21:43 21:43:27
      Mihai….Poanta e mai adanca….se zice ca la sfarsitul anilor ’40 dupa ce venisera comunistii la putere un ministru cu aghiotantul lui se plimbau cu trasura pe bulevard si vad ei mare inghesuiala la Universitate,birjarul opreste trasura si cei doi il trimit sa vada ce se intampla acolo,de ce e lume,agitatie,inghesuiala.Se intoarce birjarul si le povesteste celor doi ca se dau diplome,se terminase anul universitar si studentii primeau diplomele.Atunci ministru ii da ordin birjarului sa ii aduca 2 diplome pentru cei doi cai de la trasura,merge asta si se intoarce cu doua diplome,ministru contrariat atunci ii spune birjarului sa mearga sa-si ia si el o diploma,merge asta si se intoarce si el cu o diploma,astia doi,ministrul si aghiotantul il trimit pe birjar sa mai ia doua diplome si pentru ei si la intoarcere il intreaba ce i-a spus Rectorul Universitatii iar birjarul le explica ca Rectorul a spus ca daca a dat diplome pentru 2 cai poate sa dea si pentru 2 boi…..
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

  8. Bai jewlenski, nu te lasa, omoara-i pe toti, ca astia nu te merita, pacat ca nu ai si mai multa carne de tun, dar vezi ca cica dulapul si ciukanezul o sa te serveasca cu ceva in plus, prin luna mai, sa nu cumva sa dai coltul pana atunci, tu sau careva din sosiile tale, ca te ia draku, bai kokainomanule, nu fii prost, fii destept, seaca-le la astia toata Delta Dunarii, ca oricum e prea mare pentru ei, ce sa faca oricum cu ea, ca tot o fura 🙂 Ha ha ha 🙂 Sklava Kokaina 🙂

  9. Arza l ar focul raketelor rusești pe evreul ucrainian Zelenski Azov nazistul ! Bestia slugă a yankeilor își ucide propriu popor doar din dorința de mărire si devenire mic dictator n rahatul lui de țară!

  10. intr-adevar ucraina este o macelarie de oameni. uriasa, saracii de ei.
    de ochiul cu infrarosu al dronelor nu se poate ascunde nici o fiinta cu sange cald.
    iar de obuze si tot felul de rachete, inclusiv termobarice nu scapa nici blindatele.
    cei care scapa in prima secunda de efectul direct al obuzelor, sunt ucisi lent de schijele imprastiate.
    ochiul cu termoviziune al dronelor si mai apoi loviturile cu rachete, bombe clasice sau cu fosfor, termobarice si altele fac din acest razboi cel mai mare macel din care nu scapa nimeni.
    liniile de fortificatii facute in ucraina in perioada 2016-2020 au fost pur si simplu nivelate in 3 luni.
    si toate astea pentru ce?
    DE CE S-A AJUNS AICI?

  11. In razboiul modern omul nu mai are nici o sansa. In ucraina lupta si militari cu scoala razboiului in timp real. Oare chiar nu inteleg ca nu au nici o sansa?
    Dupa ce au ajuns pe campul de lupta, nici nu mai pot fugi, nici nu se pot ascunde. Moarte sigura scrie pe ei inca de cand se inroleaza, inselati fiind cu tot felul de promisiuni si minciuni.

    • Ei credeau ca o sa fiecare in Irak sau ca in Afghanistan sa stea la baze șmechere, femei, mâncare de toate și sa iasă din când in când in câte o misiune așa câteva ore pe zi, sa se lupte cu oameni înarmați cu puști doar și ei cu de toate plus ca acolo controlau spațiul aerian.
      A zis Douglas Mc Gregor un fost militar și actualmente analist de război ca la fiecare rus decedat mor între 7-20 ucrainieni.
      Ca o sa fie dezastru când vom afla datele reale, ca ne vom speria și ca motivul pt care Zel a spus ca o sa vina fiicele și fii americani este ca ei nu mai au resurse sa continue. Și ca afirmația nesăbuită ca Ucraina va face parte din NATO dar mai la vale nu le-a dat rușilor alta alternativa decât sa distrugă cu totul Ucraina, sa o ia pe toată.
      Este ingrozitor de trist ce se întâmpla, cu totul. Ca mor unii și alți și rușii nu se vor mai opri sunt fierți de când au văzut cum au fost torturati prizonierii rusi.
      In rest Rusia de un an deja nu mai are arme și mâncare și de niciunele ca așa ne zice presa vestica

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger