AcasăȘTIRI EXTERNERusia forțează nota cu NATO. Exerciții militare cu rachete hipersonice în Mediterană...

Rusia forțează nota cu NATO. Exerciții militare cu rachete hipersonice în Mediterană (VIDEO)

rusia

Rusia a făcut o nouă demonstraţie de forţă în plină creştere a tensiunilor ca urmare a unui incident cu un distrugător britanic în Marea Neagră.

Exerciţii militare de mare anvergură au avut loc, vineri, în Marea Mediterană în plin dezacord cu Regatul Unit. S-au folosit rachete hipersonice, potrivit presei internaționale.

Exerciţiile au avut loc în Mediterana orientală, în timp ce un grup aeronaval britanic se află în regiune. Mai devreme în cursul acestei săptămâni, avioane vânătoare F-35 britanice şi americane de pe portavionul HMS Queen Elizabeth au efectuat misiuni împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Rusia, exerciții militare de amploare în Marea Mediterană

Potrivit planului exerciţiului, cinci nave ale marinei ruse (între care crucişătorul lansator de rachete Moskva, fregatele Admiral Essen şi Admiral Makarov), precum şi două submarine Starâi Oskol şi Rostov pe Don, cu avioanele antisubmarin Tu-142 MK, Il-38, bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22M3 şi avioane MiG-31K vor efectua misiuni de antrenament de luptă pentru a asigura securitatea bazei aeriene ruse de la Hmeimim şi a centrului logistic al marinei ruse de la Tartus, indică un comunicat emis vineri de Ministerul rus al Apărării, conform Agerpres.

În cursul exerciţiilor comune al forţelor formaţiunii operaţionale permanente a Marinei ruse în Marea Mediterană şi a aviaţiei Forţelor aerospaţiale ruseşti, două avioane de luptă MiG-31K şi un avion antisubmarin Il-38 au zburat de pe aerodromurile ruseşti spre baza aeriană rusă de la Hmeimim, în Siria, arată comunicatul citat, care precizează clar că aparatele MiG-31K pot utiliza ultimul model de rachete hipersonice „Kinjal”.

Este pentru prima oară când avioane de luptă capabile să transporte rachete „Kinjal” sunt desfăşurate în afara frontierelor Rusiei. Armata rusă afirmă că aceste rachete au o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului şi o rază de acţiune până la 2.000 de kilometri.

Incidentul ruso-britanic constituie o premieră şi intervine cu câteva zile înaintea manevrelor militare Sea Breeze 2021, preconizate să aibă loc între 28 iunie şi 10 iulie în Marea Neagră. La aceste exerciţii participă SUA, alte ţări NATO şi Ucraina, ceea ce Moscova nu agreează.

author avatar
Andreea Vlad
331 afisari

5 COMENTARII

  1. Cardasia uncle Sam cu perfidul Albion nu da lumii pace. America e în faliment iar UK se dezintegrează iar ei tot vor să-i mai omoare pe alții, asa cum au făcut de-a lungul istoriei, pentru a le lua resursele și bogățiile. Au nenorocita Europa, Orientul și nordul Africii în goana lor după bogățiile altora. Lasă că le-o trage Ivan, să-i sature.Pana nu le scufunda rusii un portavion nu se lasă, nu vor sa le intre în cap ca au pierdut partida și acum trebuie sa stea și ei capra la alții. Se vor trezi curând la realitate și odată cu ei toți pupincuriștii lor autohtoni

  2. Americanii au lasere capabile sa distruga multe antichitati ruse. Se spune ca domnul Hitler a fost cel mai genial descoperitor de arme el descoperind bomba atomica bunkerul ,avionul cu reactie militar si racheta dar a existat acum 2200 de ani o minte sclipitoare un grec genial pe nume Arhimede, filozof, matematician, savant si inginer care a facut 3 arme geniale.
    in ordine inversa
    3 Catapulta cu aburi ce incalzea un vas cu aburi transmis prin bambus si supape din zgarci de animal trimitea record de greutati stanci de 200kg spre navele dusmane ce ataca colonia greaca Siracuza.
    2 A inventat primul laser din lume.
    Cocotat pe cetate Arhimede a aurit oale care le-a focusat in taria soarelui spre vela de piele a catargelor obtinand in 20-30 de secunde temperaturi de peste 300 grade ce oprea sau ardea catargul vaselor inamice…
    1 cu o singura sageata infipta intr-un cort inamic a distrus o armata.
    Genialul inventator a tras o singura sageata cu carpa imbibata in fosfor in cortul comandantului. Calfele proaste au inceput a arunca caldari cu apa insa focul nu se stinge caci in reactie cu apa fosforul se aprinde si mai tare….

  3. Draga auras, antichitățile rusesti de care vorbești au originea în invențiile lui nen-tau Hitler, luate de rusi ca despăgubiri de război. Asemenea ofițerii și inginerii germani luați prizonieri au preferat sa lucreze pentru industria ruseasca de armament decât în minele din Caucaz sau Siberia. La fel școala de matematica rusesca este cea mai buna din lume. Altfel nu s-ar gudura NASA pe lângă rusi. Eu nu le fac publicitate rușilor, ca n-au nevoie, dar desconsiderarea și bravada voastră pe un fond de ruso fobie, pot face mult rău tarii. Au mai făcut-o unii pe vitejii cu rusii și apoi își plângeau de mila prin pușcăriile comuniste, care apucase sa scape cu viata. Asa ca stați voi liniștiți și nu mai băgați bățul prin gardul rușilor, ca s-ar putea sa va ia în serios și va fi vai de pielea voastra. Nu ei au distrus tara în halul care este astazi ci Uniunea Sovietica Ailaltă și (M)UE care au ff mulți pupincuriști pe plaiurile mioritice. Câte fricțiuni au fost cu URSS totuși Romanica atinsese cel mai înalt grad de dezvoltare din istoria ei și scăpase și de datorii. Cu Occidentul unde a ajuns? În sapa de lemn, faliment și datoare vândută. V-ați obișnuit cu huzurul pe datorie. Un bob zabava ca a înțărcat Bălaia si trebuie sa dați și banii înapoi. Deabia atunci o sa vedeți adevărată fata a Occidentului, adică și f… ți și cu banii luați.

  4. Ihi, asa și-au zis și englezii când au trimis HMS Defender în apele Crimeii și pe urma și-au luat elicele la spinare și au șters PUTINa. Partea cu avioanele care semănau bombe în calea distrugătorului n-a văzut-o nimeni. Poate ne-o arata BBCul, dacă au fost asa de viteji să-i provoace pe rusi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger