AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ ÎN MAREA NEAGRĂ. Rușii au tras în distrugătorul britanic HMS Defender!

ALERTĂ ÎN MAREA NEAGRĂ. Rușii au tras în distrugătorul britanic HMS Defender!

Putin trece linia roșie. Rusia deschide focul asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

Armata rusă a tras focuri de avertizare asupra cursului distrugătorului britanic HMS Defender care a intrat în apele teritoriale rusești din Marea Neagră, în largul Capului Fiolent, a declarat Ministerul rus al Apărării din Rusia într-un comunicat.

UPDATE: Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat într-un comunicat că HMS Defender efectua un „tranzit de rutină” și a intrat într-un coridor de trafic recunoscut la nivel internațional.

Anexarea Crimeii de către Rusia nu este recunoscută de țările Occidentale.

„Așa cum se practică, navele rusești i-au urmărit trecerea și distrugătorul a fost informat de exerciții care au avut loc în vecinătatea sa mai îndepărtată, a adăugat el.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că rușii efectuau un exercițiu de artilerie în Marea Neagră și au dat un avertisment prealabil cu privire la activitatea lor, scrie BBC.

HMS Defender este un distrugător de tip 45 care face parte din Carrier Strike Group din Marea Britanie. Acesta efectuează misiuni în Marea Neagră, conform site-ului Royal Navy.

UPDATE: Serviciul de presă al Ministerului britanic al Apărării a informat că nici un foc de avertizare nu a fost tras asupra distrugătorului HMS Defender. „Nava efectua o trecere inofensivă prin apele teritoriale ucrainene, conform dreptului internațional”.

„Credem că rușii au întreprins un exercițiu de artilerie în Marea Neagră și au avertizat comunitatea maritimă de activitatea lor. Nici un foc nu a fost dirijat împotriva HMS Defender și nu recunoaștem afirmația potrivit căreia bombe au fost aruncate” pe traiectoria pe care naviga nava.

UPDATE: La 10 iunie, Royal Navy a anunțat că HMS Defender a finalizat operațiunile de securitate NATO în Marea Mediterană și se va îndrepta spre Marea Neagră după o oprire la Istanbul.

Site-ul de informații al US Naval Institute a raportat luni, 21 iunie, că informațiile open source cu privire la poziția distrugătorului britanic și a altei nave militare a NATO, HNLMS Evertsen (olandeză), au fost falsificate pentru a face să pară că ar fi navigat direct către sediul unei importante baze navale rusești la Sevastopol.

UPDATE: RIA Novosti a raportat că Ministerul rus al Apărării l-a convocat pe atașatul militar britanic în urma incidentului, informație care nu a fost  încă confirmată de Londra.

Incidentul, denunțat de oficialii ruși ca o „violare flagrantă a normelor internaționale”, a avut loc în apropierea coastelor peninsulei Crimeea, anexată ilegal de către Rusia în 2014, rușii denunțând faptul că nava britanică ar fi înaintat trei kilometri în interiorul apelor sale teritoriale.

Distrugătorul britanic „a fost avertizat în prealabil că se va deschide focul în caz de încălcare a frontierei de stat rusești. A ignorat avertismentul”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de Interfax.

Patru bombe trase înspre distrugătorul britanic

O navă de patrulare frontalieră a tras focuri de avetisment la orele 12.06 și la orele 12.08, miercuri, 23 iunie. Mai târziu, un avion de luptă Su-24M a lansat bombe (patru bombe cu fragmentație explozive OFAB-250) ca avertisment, pe traiectoria pe care naviga HMS Defender, a indicat aceași sursă, scrie The Guardian.

„Ca urmare a acțiunilor comune ale Flotei Mării Negre și ale Serviciului de Frontieră al Serviciului Federal de Securitate, HMS Defender a părăsit apele teritoriale ale a Federației Ruse la orele 12:23”, a precizat ministerul.

Vom reveni cu detalii.

author avatar
Tudor Borcea
1.514 afisari

19 COMENTARII

  1. Bag sama ca marea neagra nu mai este ” lac rusesc ” devenind unul americano – englez ! O fi bine ?!

  2. de ce nu pricepeti domnilor ?
    Anglia si SUA sunt limitrofe cu Marea Neagra /?!/ este?
    deci ele pot naviga unde vor si cum vor in Marea Neagra, nu? Doar rusii nu au voie nici in Marea Neagra nici chiar in Pacific etc ce e greu de inteles? ! hai ca-i tare
    Ma mir ca rusii dupa primul avertisment nu au scufundat distrugatorul britanic……. care nu avea ce cauta in apele teritoriale rusesti. !

    • Pe vremea tineriților mele, circula un banc cu Bulă, varianta sovietică: la ora de geografie, profesoara întreabă care sunt vecinii URSS; Bulă sovietic răspunde că URSS se învecinează cu cine vrea CC al PCUS (partidul bolșevic). Așași acum: Anglia și USA sunt limitrofe cu cine vor ele și navele lor, mai ales militare, navighează pe unde vor șefii, aducând pace și democrație, și drepturile omului!!! BLM, adică Black Lifes Matter, vine la pachet!!!
      Aia cu scufundatul distrugătorului e de tipul „mai ușor cu pianul pe scări” că Dracu mai știe cum riposta distrugătorul. De aia și se fâțâia distrugătorul ăla pe acolo.

    • Despre ce rau e sa nu inveti istorie!
      Razboiul Crimeii – 12 iulie 1855 nava britanică Jasper a eșuat lângă Taganrog in incercarea de a ataca Rostov pe Don, avansand pe raul Mius. Cazacii au luat cu asalt vasul britanic și l-au aruncat în aer.
      Sa nu uitam – la razboiul in cauza au participat rusii care isi aparau teritoriile, ucrainienii erau in faza de morule (vor aparea 65 de ani mai tarziu, multumita intelepciunii lui Lenin), iar cazacii si tatarii erau locuitorii legitimi ai spatiului care va deveni in viitor ucrainian, traind impreuna cu rusii (care isi creasera primul stat cu 1500 de ani in urma, unde credeti – fix la Kiev).
      Neinvatand istorie (inlocuita cu educatia sexuala) britanicii de pe HMS Defender au intrat in apele tulburi de langa Crimeea, ajutand rusii sa faca antrenamente de tragere.
      Declaratiile rusesti si britanice sunt delicioase, amintindu-mi bancul celebru al incidentelor sovieto-chineze:
      Tass transmite: “In timp ce trei tractoare sovietice arau pasnic langa granita sovieto-chineza, au fost atacate samavolnic de trei avioane chinezesti. Tractoarele au fost obligate sa riposteze doborand 2 din cele 3 avioane.”
      China Noua transmite: “In timp ce trei avioane chinezesti fertilizau pasnic solul langa granita chino- sovietica, au fost atacate samavolnic de trei tancuri sovietice. Avioanele au fost fortate sa riposteze distrugand 2 din cele 3 tancuri.”
      Agerpress transmite: “La granita sovieto-chineza a avut loc un simpozion pe teme agrare.”
      Si asta pentru ca Erdogan nu respecta conventia de la Montreaux referitoare la intrarea neriveranilor in Marea Neagra – asa a trecut si ciclonul ala mediteraneean generat de intalnirea furtunii rusesti (Putin) cu vidul american (Biden)!

      • Explica-le experților ăstora ce prevede convenția de la Montreaux. N-ar fi rău să pună mâna pe istorie și ziariștii care ne prezintă ceea ce se întâmplă astazi fără să aibă nici o idee de ce s-a întâmplat ieri. Sunt atât de mândrii de povestile pe care ni le povestesc încât nici nu își dau seama ca au inceput să joace in aceeași ligă cu unii ca Barbu Gh

  3. hai pe bune ?? Putin trece linia roșie. Rusia deschide focul asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră ???? adica jegosii aia intra in apele teritoriale rusesti si tot rusii sunt naspa pentru ca vor sa isi care englezii copaia de acolo ?

  4. Apele teritoriale se intind intre 10 si 12 km. Dupa scara distrugatorul se afla cu mult in apele internationale. Oricum e aproape imposibil sa distrugi un distrugator. Poate rusii au facut confuzie cu platforma maritima, ea poate sa aibe pana la 150 km dar nu peste platforma maritima economica a Ucrainei. Asta trecand de strategia portavionul esuat Crimeea.

  5. Pe Albionul perfid îl mănâncă pielea. Tot baga bățul prin gardul rușilor pana o sa-i tragă ursul o laba de o sa uite de dragonul care-i patronează. Acest distrugător este ultimul lor „ragnet” în materie de armament și s-au dus să-l testeze. Dar a pățit la fel ca distrugătorul Donald Cook al yankeilor, poate și mai rău. Cat de tâmpit sa fii să-i provoci pe rusi la ei acasă cu o singura barcă, fie ea chiar și distrugător. Englezii și yankeii ii atâta contra rusilor pe ucraineni, care mai au puțin și intra în faliment ca popor. Ajutor economic nu le dau și nici nu-i ajuta sa scape de corupție, în schimb le dau arme și-i îndeamnă la moarte sigura, unde sunt trimiși romani de-ai noștri aflați sub jug ucrainean. Unde mai pui ca boii de la București au votat în Senat un tratat de asistenta militara cu Ucraina. Și uite asa ne trezim băgați de scarbele de englezi și americani (care ne-au vândut tătucului Stalin) în război cu rusii, ca tara agresoare. Și apoi o sa ne vaitam aoleo ce ne fac rusii! Soldațeii de plastelina tot zangane niște tinichele visând sa fie eroi dar sunt prosti de dau în gropi ca nu au înțeles ca în ziua de azi lumea se cucerește ECONOMIC. Dovada. America care a dus război în Afganistan și Iraq a intrat în rahat pe când China sau Germania care nu au purtat războaie cuceresc economic lumea.

  6. UK nu recunoaste anexarea ilegala a Crimeeii pt ei daca au permis de la Ucraina in ape teritoriale pot trece si la 1m de Sevastopol. Ne amagim sa credem ruseste. Ei nu ei cred Onu.

  7. Mai vreau sa inchei cu faptul ca putere imperiala navala istorica e Anglia, Sua doar a devenit superputere odata cu castigarea razboiului 2.Rusia nu reprezinta nimic istoric pe mare, au doar niste arme care mai mult ii incurca decat sa le ofere prosperitate.

  8. Fake News! Un prostovan rostogolește o știre alandala și un stol de chibiți se năpustesc să o amplifice. Mai domol, stimabililor, că nu fu nimic…

  9. Cel mai rau sa atragi furia la regina ca asa a zis si Adolf si pana la urma nu a mai facut fata si nu se compara cu Rusia ce putere avea.

  10. Hai ma ce dracu’ nu pricepeti ca incearca si englejuu sa faca ce fac rusii de mult??? Adica forteaza putin nota si belesc bine ochii la procedura de raspuns. Rusii fac asta de 7 ani, violeaza granitele aeriene cu cate un aeroplan cu transponderul inchis, iar oleaca mai incolo in teritoriul sovietic, pardon rusesc, evolueaza o aeronava de cercetare radioelectronica care inregistreaza tot ce misca din momentul in care intra Vestu’ in alerta: frecvente, proceduri, timing, tehnica folosita, timp de alarmare-interceptare… Totul a la carte’ cum zice francezul, si dupa aia se scuza pilotul de genul – ma iertati tovarisci, s-a stricat gipiesul si harta cu traiectul de zbor mi-a mincat-o pisica, dupa ce am scapat o cana de votca pe ea, hic…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger