Cauta

Rusia construiește cea mai puternică navă / Decizia lui Putin după scufundarea crucișătorului Moskva

Rusia construiește cea mai puternică navă / Decizia lui Putin după scufundarea crucișătorului Moskva

Crucișătorul Moskva se află pe fundul Mării Negre, dar pe țărmul Mării Albe (nord-vest) Rusia așteaptă construcția unui nou crucișător „Amiral Nahimov” va fi cea mai puternică navă de suprafață din marina rusă, atunci când reconstrucția va fi finalizată, probabil în 2023.

Scufundarea navei Moskva, la 14 aprilie, a fost o lovitură majoră pentru întreaga marină rusă. În urma incendiului și a scufundării ulterioare, despre care se crede că au fost provocate de rachetele ucrainene Neptun, Rusia mai are doar două crucișătoare din clasa Slava.

25.000 de tone, 252 metri lungime

Unul dintre ele, nava Flotei de Nord „Mareșal Ustinov”, navighează în prezent în Mediterană, neputând ajunge în Marea Neagră în urma blocării Bosforului de către Turcia. Rusia nu are un înlocuitor al crucișătorului Moskva. În ultimele decenii, țara nu a construit nici un crucișător greu, ci doar fregate și corvete. Până în anul 2027, marina rusă ar trebui să includă zece fregate noi din clasa Gorshkov și 14 corvete din clasa Steregushchiy.

Dar Rusia face o modernizare majoră a crucișătorului de luptă cu propulsie nucleară „Amiral Nahimov” (Proiectul 11442М.) Crucișătorul din clasa Kirov, cu o lungime de 252 de metri, care a fost inițial pus în funcțiune în 1988, urmează să devină cea mai puternică navă de suprafață din marina rusă.

Potrivit Marinei Militare, „Amiral Nahimov” va fi gata de navigație în 2023. Cu toate acestea, termenele au fost prelungite în mod repetat și sunt probabile întârzieri suplimentare, scrie The Moscow Times.

Judecând după o înregistrare video recentă a procesului de reconstrucție, mai este mult până când nava va fi gata. Cu peste 25.000 de tone, „Amiral Nahimov” a fost, în august 1999, andocată la șantierul Sevmash din Severodvinsk și de atunci acolo a și rămas, lucrările fiind inactive în mare parte.

Va avea rachete hipersonice

O parte esențială a reconstrucției este acum finalizată, informează șantierul naval Sevmash. Sisteme esențiale, de energie, precum și noile echipamente radiotehnice și complexele de rachete și artilerie sunt în curs de instalare, a confirmat șantierul în august 2020.

În februarie 2022, Sevmash a confirmat că se află în procesul de stabilire a unui echipaj pentru viitoarele teste pe mare. Rusia are trei nave din clasa Kirov. Una dintre ele, „Petru cel Mare”, se află în Flota de Nord. Este de așteptat ca și această navă să fie supusă unor îmbunătățiri și modernizări imediat ce „Amiral Nahimov” va fi gata de navigație.

Se crede că nava de luptă modernizată va fi echipată cu sisteme de rachete Kalibr, Oniks, precum și cu noua rachetă hipersonică Zirkon. De asemenea, ar putea avea la bord sistemele Fort-M, Panțîr-M, Paket-NK și Otvet.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version