Cauta

Rusia a trimis două „bărci” militare să întâmpine Flota NATO din Marea Baltică. Aliații, cu 40 de nave de război și 7000 de pușcași marini lângă orașul lui Putin! – FOTO&VIDEO

nava

Rusia a trimis două „bărci” militare să întâmpine Flota NATO din Marea Baltică. Aliații, cu 40 de nave de război și 7000 de pușcași marini lângă orașul lui Putin! - FOTO&VIDEO

O navă de război americană a ancorat în portul Stockholm pentru a efectua exerciții militare și pentru a transmite un avertisment clar Rusiei. La bordul USS Kearsarge, a treia navă de asalt amfibie clasa Wasp a Marinei Statelor Unite, se află 26 de avioane de război și 2.400 de pușcași și marinari.

„Nimeni din Stockholm nu ar putea rata prezența acestei mari nave americane aici în orașul nostru”, a spus Mikael Biden, Comandantul Suprem al Forțelor Armate Suedeze, stând pe puntea navei de asalt amfibie. „Sunt mai multe capacități pe această navă decât pot aduna într-o garnizoană.”

Step Aboard The USS Kearsarge, The US Navy Workhorse That Takes Marines To War

Simbolul schimbării definitive a Europei

USS Kearsarge a apărut la doar două săptămâni după ce Suedia și Finlanda și-au anunțat intenția de a adera la NATO. Nava reprezintă promisiunea a ceea ce ar putea aduce aderarea: protecție dacă președintele rus Vladimir Putin își îndreaptă furia către vecinii săi nordici, potrivit New York Times.

Dar nava este, de asemenea, un avertisment pentru Suedia și Finlanda cu privire la propriile lor obligații în cazul în care ar apărea un conflict, așa cum a declarat generalul american Mark Milley.

Rușii urmăresc de pe două nave exercițiile militare ale NATO

„Rușii au flota lor baltică”, a spus Milley, după ce două nave de război ale Rusiei au început să efectueze exerciții militare în Marea Baltică. Prea puține, în contextul în care NATO a adus un întreg arsenal pentru a se pregăti de un eventual atac dinspre Moscova. În esență, spun experții, Marea Baltică a devenit o bază de antrenament NATO, cu excepția Sankt Petersburgului și Kalingradului.

USS Kearsarge se află în Marea Baltică pentru a participa la exerciții menite să învețe trupele NATO, suedeze și finlandeze cum să efectueze atacuri amfibii. Este un tip de operațiune de război extrem de complexă care necesită coordonare între unitățile aeriene, terestre și navale în ceea ce planificatorii militari numesc o misiune de „arme combinate”.

Nava de război imensă va apăra Suedia de un posibil atac rusesc

Este exact genul de operațiune militară pe care Rusia nu a reușit să o desfășoare încă în Ucraina și că incapacitatea de a face acest lucru, spun experții militari, este o mare parte din motivul pentru care Rusia nu a reușit să cucerească orașul-port Odesa, din sudul Ucrainei.

Deși președintele Joe Biden a promis că Statele Unite vor ajuta la apărarea Suediei și Finlandei înainte ca acestea să se alăture alianței, oficialii americani au refuzat să spună în mod specific ce formă va lua acest ajutor.

Refuzul oricărei țări NATO de a trimite trupe în Ucraina, au recunoscut oficialii nordici, scoate la iveală diferența dintre promisiunile de ajutor militar făcute și celebrul articol 5 din Tratatul NATO.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version