AcasăȘTIRI EXTERNEȚara NATO în care șeful armatei a devenit președinte

Țara NATO în care șeful armatei a devenit președinte

Țara NATO în care șeful armatei a devenit președinte / Foto: Facebook

Albania are un nou lider. Șeful Statului Major al armatei, Bajram Begaj, a fost ales sâmbătă, prin vot în Parlament, președinte al acestei țări balcanice, membră NATO.

Begaj îi succede lui Ilir Meta, un critic înverșunat al guvernului, care urmează să demisioneze pe 24 iulie, pentru un mandat de cinci ani.

Propus de majoritatea socialistă

Într-o țară în care guvernul deține cea mai mare parte a puterii, aceasta este o funcție în mare parte onorifică, dar președintele joacă un rol important în sistemul judiciar. El numește trei dintre cei nouă membri ai Curții Constituționale. El este, de asemenea, comandantul suprem al forțelor armate.

Generalul Begaj, în vârstă de 55 de ani, a fost propus de majoritatea socialistă a premierului Edi Rama. El a fost ales în cel de-al patrulea tur de scrutin, care a necesitat o majoritate absolută, după eșecul, din lipsă de candidați, al celor trei tururi anterioare, care au necesitat o majoritate calificată de 84 de membri aleși din 140. Candidatura sa a fost aprobată în cele din urmă prin votul favorabil a 78 de membri aleși, scrie 20 Minutes.

Bajram Begaj a absolvit Facultatea de Medicină în 1989, iar în 1998 a devenit ofițer activ și a deținut diverse funcții de comandă în armata albaneză. El a fost șeful forțelor armate din iulie 2020. Din motive procedurale, a demisionat din funcțiile sale militare chiar înainte de votul din Parlament.

author avatar
Tudor Borcea
558 afisari

3 COMENTARII

  1. Fostul presedinte Ilir Meta (Ilir inseamna Razboinic) a fost suspendat/demis pt. ca ar fi incalcat constitutia Albaniei de catre ..ambasada marelui licurici…De fapt nu era de acord cu ordinele ambasadorului mare licurici. Care conduce de facto min.Justitiei la albanezi.La noi e aceeasi reteta , Maciucambos prim.min.fara a avea cunostiinte economice si de drept..care mai e nascut si in anul Sarpelui de foc :1966= dezastru pantru noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger