AcasăȘTIRI EXTERNENATO vs Rusia. Cine câștigă?

NATO vs Rusia. Cine câștigă?

NATO vs Rusia. Cine câștigă?NATO vs Rusia. Cine câștigă? / Sursa FOTO: pixabay.com

Cum s-ar descurca NATO pe câmpul de luptă cu Rusia? Iată o întrebare la care toți caută răspunsul în aceste zile, de la flecarii de pe Antena 3 și până la ofițerii de rang înalt din armatele aliate. În mod normal, un astfel de conflict ar fi dezechilibrat, însă particularitatea faptului că s-ar da pe câmpul de luptă din estul Europei (să presupunem chiar în Ucraina) schimbă, oarecum, raportul de forțe, dacă nu chiar înclină balanța în favoarea unei tabere.

De la începutul invaziei în Ucraina (24 februarie), forțele ruse au atacat pe mai multe fronturi, dar între timp și-au schimbat strategia. Acum, avansează încet și metodic, executând un război de uzură împotriva trupelor Kievului.

Perspectivele pentru Ucraina sunt sumbre. Rusia pare sigură că va obține victoria, deși cu pierderi grele, dar asumate de Moscova.

Occidentul, la răscruce de decizii

Între timp, Occidentul nu a fost inactiv și a mutat – Rusia, cea mai sancționată țară de pe Pământ.

Iar ofițerii armatei ucrainene au fost duși să se antreneze în facilitățile NATO din Germania. În plus, SUA transmit în mod regulat informații importante Kievului cu privire la poziționarea militarilor ruși.

Așadar, ajutorul Vestului este unul consistent, chiar și de ordin financiar – vezi miliardele de dolari pompate de americani în războiul din Ucraina.

Dar chiar și așa sprijinul NATO este puțin probabil să împiedice o victorie rusă în acest conflict devenit, deja, un fel de mini-război. Ca urmare, există o presiune crescândă pentru o intervenție militară condusă de americani. Numeroși oficiali aleși, academicieni și foști ofițeri de „intelligence militar” din întreaga lume occidentală au cerut impunerea unei zone de interdicție aeriană și/ sau desfășurarea de trupe în Ucraina.

Un conflict direct Rusia vs. NATO este o posibilitate reală.

Teoretic, NATO stă mai bine. Practic, e deranj!

În teorie, NATO stă mai bine decât Rusia din multe puncte de vedere, de la mărimea forței armate și până la dotarea ei. Dar, în practică, e deranj, lucru știut și de ofițerii superiori din cadrul Alianței Nord-Atlantice.

O intervenție NATO în Ucraina încununată cu succes este o imposibilitate militară în momentul de față. Oricât de tare și-ar dori Zelenski să vadă trupele aliate mărșăluind prin Kiev, rezultatul ar consta în producerea unor daune catastrofale infrastructurii NATO din Europa și moartea a mii de soldați, ceva de neconceput pentru strategii militari ai Alianței.

În context, SUA vor fi imediat tentate să folosească arme nucleare pentru a restabili situația în favoarea sa, iar din acest punct încolo lucrurile pot fi considerate scăpate de sub control.

Deși o astfel de trecere în revistă a situației militare poate părea apocaliptică, ea este susținută de faptele din teren. Echilibrul forțelor din Europa de Est, locul unei bătălii NATO – Rusia via Ucraina, favorizează în mod covârșitor Kremlinul.

Câți soldați are NATO în Europa

Trupele terestre NATO nu sunt pregătite să intervină în orice moment în eventualitatea unui conflict armat direct cu Federația Rusă.

Dacă pe hârtie avem aproximativ 100.000 de soldați americani staționați în Europa, realitatea ne arată că ei sunt împrăștiați prin 19 țări, din Portugalia până în Lituania. Iar cei mai mulți sunt parașutiști slab înarmați, soldați de infanterie motorizată (care nu poate face față mașinii de război ruse) și personal militar auxiliar.

În plus, repoziționarea trupelor NATO pentru un război cu Rusia înseamnă un efort de câteva săptămâni, dacă nu chiar luni. Infrastructura și organizarea greoaie a statelor membre din Europa face dificilă deplasarea într-un timp cât mai scurt. Aliații noștri dețin mii de trupe, tancuri și artilerie, dar vedem că pregătirea de luptă a unui asemenea arsenal necesită un efort logistic considerabil, ca să nu mai punem în discuție și profesionalismul și capacitatea anumitor trupe din Alianța Nord-Atlantică.

Efort logistic vs. o armată gata de luptă

Într-un război direct NATO vs. Rusia, formarea comună este necesară, dar ea lasă de dorit, nefiind testată cu adevărat la scară largă și în condiții de luptă. Astfel, ofițerii care comandă batalioane uriașe ar fi forțați să-și improvizeze procedurile operaționale.

Iată de ce mulți spun că este nevoie de mult timp pentru a construi arsenalul NATO capabil să provoace cu succes Rusia acasă la ea, în Europa de Est.

În ultimul raport RAND, experții militari concluzionau: calitatea artileriei ruse, integrarea cu forțele terestre și performanța armelor o depășesc cu mult pe cea a NATO. Dar acest lucru nu înseamnă că arsenalul NATO este lipsit de valoare, nicidecum!

Însă nu știm cum vor reacționa guvernele occidentale la pierderea a mii de soldați când rușii vor ținti facilitățile Alianței Nord-Atlantice din Vest. Instabilitatea politică din Occident, în special din America, Germania, Marea Britanie și Italia, printre multe alte locuri, nu este de bun augur pentru izbucnirea războiului. Cel puțin nu acum.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.283 afisari

25 COMENTARII

  1. Se pare ca presa NATO prefera sa ‘uite’ ca Rusia are si o gramada de tari aliate, care ar interveni de partea sa…

    • Cand exista o multime de profetii despre cine castiga confruntarea, deci de imagini din viitor care arata CLAR castigatorul, voi mai faceti pe casandrele? Marea eroare a analistilor lu’ peste prajit e ca nu tin cont de acele forte care conteaza cu adevarat, si anume de duhurile nevazute. In fine! Al Treilea Razboi Mondial nu va avea invingatori, ci doar invinsi, caci, in afara de 2-3 tari, toate statele vor fi distruse…. Rusia va deveni pentru o scurta perioada de timp singura putere globala, apoi va veni randul Chinei, pentru ca ultima sa fie Israelul, dupa care STOP JOC! Da, Rusia va castiga razboiul cu „NATO”, de fapt cu Occidentul, DAR in cele din urma va fi invinsa din cauza tradarii Chinei, Imperiul Dragonului Rosu, care va ajunge pana la Urali. Voi aveti impresia ca Rusia si-a etalat toate armele sale in razboiul cu NATO din Ucraina? Voi de ce credeti ca SUA se tem sa se confrunte direct cu Rusia si isi instiga coloniile impotriva ei?

    • NATO n-are suficient petrol pentru activitățile economice de bază și pentru traiul zilnic. De unde va avea ca să susțină un război împotriva Russiei? Sau tancurile NATO funcționează cu apă?

  2. Jocuri cu tancuri de hârtie pe hartă. Dacă NATO începe războiul cu rușii sistează achizițiile de petrol de la ei sau merg simultan?

  3. Nu va intrebati cati soldati are Otan ci cati generali are Rusia. Daca are 1000 de generali Ucraina castiga razboiul in 3 ani de zile 1general/zi…

  4. Nu stim cine va castiga insa stim sigur ca noi ne vom afla ca de obicei printre perdanti.Chiar fara sa tragem un foc de arma.

  5. Dintr-o asemenea confruntare NIMENI nu va iesi castigator. TOTI care vor intra intr-un asemenea conflict vor fi macelariti.
    Pana ca NATO sa intervina de-a binelea este nevoie de minim 3 luni…! De fapt, din simularile facute pana acum au rezultat 6 luni!
    In NATO „se decide” azi si apoi politrucii din fiecare tara „decid” si ei tragand de timp si cautand cai de scapare fiecare pt. el, prin tot felul de negocieri subterane, ca estem uniti, dar fiecare pt. el si se merge pe ideea ca „sa-i bagam pe ceilalti in fata”.
    Se vede CLAR la consensul si aplicarea sanctiunilor.
    In Federatia Rusa se decide astazi si se actioneaza intr-o ora. Siria fiind un exemplu concret la scara mare.
    In Ucraina, armata ucraineana a luptat cu rusii pana cand rusii au ajuns aproape de Kiev. Din acel moment si pana acum… lupta cu rusii o face NATO, prin diverse tertipuri.
    Poate citesc aici si factorii de decizie din Romania, carora le aduc aminte ca rusii i-au „împins” pe nemti inapoi la Berlin pornind la lupta cate doi militari la o pusca, si dupa ce murea cel cu pusca, celalalt ii lua arma si continua lupta.
    Romania sa-si pastreze neutralitatea pana la capat, americanii nu ne sunt prieteni, rusii nu ne sunt dusmani! Noi sa cautam pacea.
    Altfel,… ne asteapta dezmembrarea si epoca de piatra, PE TOTI…indiferent de cat de adanci sau ascunse si-au gandit cei ingusti la minte buncarele!

  6. Pe noi nu ne poate bate nimeni ca tancurile rusesti nu pot inainta decat la 5 zile intre localitati drumuri proaste iar nu sunt bombe pe lume cati generali avem.

  7. NATO este o grupare de mare criminalitate împotriva umanității. Unde-i NATO mor mii de oameni. Rusia nu poate fi comparată cu criminala NATO, Rusia este la ea acasă. Rusia își Para poporul împotriva urii americane împotriva poporului rus.

    • Rusia domnule alaturi de China si regimul bolsevic au omorat din 1918 pana azi circa 100.000.000 de oameni.

  8. Rusia si-a executat familia imperiala cu 100 de cartuse. L-au executat cu sange rece pe calugarul Rasputin. Si si-au omorat prin impuscare 200.000 de calugari prelati si inalti prelati la manastirea de la Oranky.

    Vorba la o ucrainieanca de la granița. Fiie-mea e maritata cu un rus si dupa ce am facut nunta l-au incorporat si a fost adus ca sa ne omoare.
    Neamuri de dilii…

  9. @Sculan Maricel/Vorbesti prostii si stii ca asa este. Nu rusii i-au executat ci bolsevicii care erau in cea mai mare parte khazari. Ideologia proletara fiind teortic si practic opera evreilor khazari. Zelinsky este tot din neamul lor.

    • Da in sine Gelu ai mare adevar chiar daca Djukavili Stalin e georgian evreu si Ilici Ulianov e tot evreu. Pe mine ma reprezinta ca roman si machedonul Hagi si unguroaica Gabi Szabo si cascadorul secuiul Sobi
      Czech si plavanul sas Klaus. Sunt romani toti iar crimele rămân rusesti.

  10. NATO are un potential mult mai mare decat Rusia, la toate capitolele, minus unul: arsenalul nuclear, unde exista paritate, iar vectorii de transport ai rusilor sunt superiori celor ai NATO. Un razboi direct al NATO cu Rusia va insemna razboi nuclear (rusii au spus raspicat asta), adica doua tabere invinse pana la distrugerea lor totala. Este periculoasa intrebarea din titlu, deoarece poate sugera altceva decat grozavia unui razboi in care toti oamenii de pe pamant pierd totul.

  11. Niciunul, doar Dumnezeu in care ei nu mai cred dar cursa in care au intrat ii va aduce pe cale !!!

  12. Sculane,dar Occidentul cati oameni a ucis in Americi,Africa sau Asia,a?Sau asta n-ai voie sa zici ca iti golesc taticii cardul?

  13. Specia umana are apetit pentru autodistrugere . Worldnews 24. net , 17 decembrie 2021 , Cristina Beatrice Ungureanu : ” RAZBOIUL NUCLEAR IN VREMURI ANTICE : TEORIE SI DOVEZI „.

  14. NATO este o organizație criminală cu conștiința și mâinile pătate de sânge nevinovat. Instrumentul a ceea ce se vrea guvern mondial, adică extensia lui Satanas.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger