Cauta

Români, iată aeroporturile care vă pot strica vacanțele. Pe ce loc se află „Henry Coandă”

Români, iată aeroporturile care vă pot strica vacanțele. Pe ce loc se află „Henry Coandă” / Foto: Tomas Williams, Unsplash

După trei ani de restricții sanitare, turiștii din întreaga lume au așteptat cu nerăbdare vara pentru a-și face planurile de vacanță pe care le așteaptă de luni de zile, indiferent dacă infecțiile cu Covid-19 sunt din nou în creștere.

Însă, de la începutul verii, aeroporturile nu au reușit să facă față noului val de călătorii, iar situația a devenit din ce în ce mai haotică.

Disponibilizările din pandemie se răzbună

Lipsa forței de muncă, în special în rândul agenților de securitate, al personalului de la recepție și al celor care se ocupă de bagaje, a dus la mii de anulări de zboruri. Atât de mult încât unele, cum ar fi gigantul aeroport Heathrow din Londra, au cerut companiilor aeriene să suspende toate vânzările de bilete pentru tot restul verii.

Deși s-a scris mult despre situația unor aeroporturi precum Heathrow și Schipol (din Amsterdam), care sunt printre cele mai mari și mai aglomerate din Europa, situația afectează întregul continent.

Cele mai perturbate aereoporturi din Europa

Folosind date din Ghidul Oficial al Aviației (OAG), Bloomberg a întocmit un clasament al celor mai perturbate aeroporturi din Europa. Pe baza primelor nouă zile din iulie, cea mai gravă situație a fost cea de la aeroportul din Bruxelles. La începutul lunii, în capitala belgiană, 72% dintre zboruri au fost întârziate și 2,5% au fost anulate.

Acesta este urmat de Aeroportul Internațional Frankfurt, (Germania) cu 68% din întârzieri, dar mai ales cu 7,8% din anulări. Top cinci este completat de Eindhoven (Olanda, 67% întârzieri, 1,8% anulări), Luton (Anglia) (66% întârzieri, 2,7% anulări) și Budapesta (65% întârzieri, 2,1% anulări), scrie Korii.

Două aeroporturi franceze au intrat în top 10, Roissy-Charles-de-Gaulle pe locul 7 (62% întârzieri, 3,1% anulări) și Nice-Côte d’Azur pe locul 9 (60% întârzieri, 3,4% anulări).

România, în topul „elevilor buni”

Bloomberg a identificat, de asemenea, aeroporturile care au reușit până acum să limiteze pagubele. Aeroportul Bergamo (Italia) este cel mai bun aeroport din clasa sa, cu doar 3% din zboruri întârziate și o rată de anulare a zborurilor de doar 1%. Acesta este urmat de Gran Canaria (Spania) , cu 8% întârzieri și doar 0,3% anulări, apoi de aeroportul Henri-Coandă (fost Otopeni) din București (10% întârzieri, 1,7% anulări).

În topul „elevilor buni” se află și aeroportul din Marsilia se află pe locul opt, cu 20% întârzieri și 2% anulări, înaintea aeroportului Orly, aflat pe locul nouă (21% întârzieri, 1,2% anulări).

Ultimele stiri

  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version