Cauta

Răzmeriţă generalizată anti-sistem, în Franța. Sute de proteste în stradă / Lupte violente la Lyon și Paris – VIDEO

franta

Răzmeriţă generalizată anti-sistem, în Franța. Sute de proteste în stradă / Lupte violente la Lyon și Paris - VIDEO / captură video

Franța a fost paralizată marți, 7 martie, de o grevă generală. Protestele de stradă s-au extins în toată țara și nu au fost lipsite de violențe.

Camionagii și gunoierii francezi s-au alăturat și ei marți grevei și amplelor proteste ce au loc împotriva planului de reformare a sistemului de pensii propus de guvernul președintelui Emmanuel Macron.

Greva generală a paralizat Franța

Transportul feroviar a fost puternic perturbat în Franța, livrările de combustibil au fost oprite și profesorii au ieșit din sălile de clasă pentru a se alătura protestelor la nivel național împotriva planului lui Macron care ar majora până la 64 de ani vârsta de pensionare, cu doi mai mult decât în prezent.

Live: Unions protest in Paris against government's pension reform plan

Aproape 300 de proteste au fost programate în Franța față de schimbările la legea pensiilor. Sindicatele au decis să scoată astăzi în stradă cel puțin două milioane de oameni, ca să convingă administrația Macron să renunțe la reforma pensiilor.

Ciocniri violente între manifestanți și polițiști

Lupte de stradă au avut loc la Lyon și Paris între manifestanţi şi forţele de ordine. În capitală, Anarhiști infiltrați printre cei care au ieșit pașnic în stradă împotriva legii pensiilor au creat haos pe străzi.

Protestatari violenți au distrus o mașină parcată în fața unei clădiri. Nori de gaze lacrimogene și coloane de fum provenite de la incendierea baricadelor improvizate din diferite obiecte, precum tomberoane, se ridică din mijlocul protestelor.

LIVE: France pension protests - Paris protesters clash with cops

Multe mitinguri de protest au atras mulţimi mai mari decât cele organizate de la jumătatea lunii ianuarie, inclusiv în Marsilia, unul dintre cele mai mari oraşe ale Franţei, au declarat autorităţile şi presa locală. După acest val de proteste, sindicatele au anunțat că vor face o nouă mobilizare generală pentru data de 11 martie.

French Anti-Pension Reform Strikes Disrupt Paris Travel

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version