AcasăȘTIRI EXTERNEGrevă generală în Franța! Sindicatele paralizează țara / Macron, amenințat de un...

Grevă generală în Franța! Sindicatele paralizează țara / Macron, amenințat de un „tsunami social” – VIDEO

frantaGrevă generală în Franța! Sindicatele paralizează țara / Macron, amenințat de un „tsunami social” - VIDEO

Franţa este paralizată, marți, 7 martie, de o nouă grevă generală. Sindicatele se opun reformei lui Macron de a creşte vârsta de pensionare la 64 de ani.

Manifestaţii, greve prelungite, intersecții ocupate, spectacole anulate – sindicatele din Franța vor încerca marţi să paralizeze ţara, cu câteva zile înainte de adoptarea, probabilă, în Parlament a unei reforme controversate a sistemului de pensionare.

Grevă generală în mai multe sectoare

„Împreună, în 7 martie, să paralizăm Franța!”, a fost mesajul principalelor sindicate ale țării într-un comunicat comun, potrivit Reuters. Secretarul general al sindicatului CFDT, Laurent Berger, a vorbit despre o „zi de mobilizare extrem de puternică” şi a făcut un apel către preşedintele Emmanuel Macron să nu rămână surd.

Marți vor fi perturbări majore în transport dar și numeroase proteste de stradă, în timp ce muncitorii din rafinării vor opri definitiv lucrul.

În învăţâmânt, cel mai mare sindicat din ciclul primar, Snuipp-FSU, estimează că peste 60% din învăţători vor intra în grevă şi câteva mii de şcoli vor fi închise marţi. De asemenea, aproximativ 20 de universităţi urmează a fi blocate.

În sectorul energiei, secretarul general de la CGT Energie, Sébastien Ménesplier, a avertizat că urmează o săptămână neagră, cu scăderi ale producţiei, în special de energie nucleară. Se anunță, de asemenea, închideri de magazine, staţii de taxare pe autostradă deschise, sensuri giratorii ocupate.

Aproape 1,4 milioane de persoane protestează față de reforma pensiilor

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, între 1,1 şi 1,4 milioane de persoane ar urma să protesteze marţi pe străzile din Franţa. Sindicatul CGT intenţionează să organizeze un număr total de 265 de mitinguri.

La rândul său, sindicatul Solidaires mizează pe un „tsunami social” care va convinge Guvernul să dea înapoi cu privire la principala măsură a proiectului de reformă, majorarea vârstei legale de pensionare de la 62, până la 64 de ani.

author avatar
Andreea Vlad
1.175 afisari

13 COMENTARII

  1. Si in Franta urmeaza sa iasa la pensie cei din ”baby boom” . Dupa ei vin generatii mai putin numeroase ceea ce inseamna ca nu pot sustine sistemul de pensii. Asa va fi si in Romania cand vor iesi ”decreteii” la pensie.

  2. În Franța are cine sa iasă în strada ,aia încă mai au industrie unde lucrează palma și de rand ,acum int3leg de fe,și distrus mare combinate și bazinul minier ,că aia era partea activa la greve, cu leșinați trotinetari spălați pe creier din ong sorosisre și multinaționale nu poți face nimic ,ăia sunt patrupede obediente acestui globalism satanic

  3. imaginile cu milioane de oameni in strada arata ca si in sua cu biden , ca si in Franta softul alege , nu oamenii . cred ca tot din Franta va veni revolutia

  4. La ce se asteptau dupa ce s-au vaccinat in proportie de 80% si l-au votat pe emmanuel omicron a doua oara ?!?

  5. Bbaaii PROSTILOR,voi ati vazut ca francezii ies in strada pentru varsta de pensionare de la 62 la 64 ….la noi este de 65 ani ,de peste 10 ani si stam tot „capra” la Iohannis .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger