Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ucraineni, NIMICIT de ruși! Toți cei 500 de soldați, uciși sau răniți!

război

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un batalion de ucraineni nimicit de ruși. Toți cei 500 de soldați, uciși sau răniți!

Războiul din Ucraina face victime în ambele tabere, atât Rusia, cât și Ucraina înregistrând peste 100.000 de victime militare (ucise și rănite) fiecare de când Kremlinul a ordonat invazia la scară largă anul trecut, pe 24 februarie.

Dar, având în vedere că Moscova este capabilă să atragă luptători dintr-o populație care o depășește pe cea a Ucrainei, există o îngrijorare tot mai mare că Ucraina este mai puțin capabilă să sufere pierderi susținute – și că acest lucru îi va pune în pericol capacitatea de a riposta în primăvara acestui an, a raportat luni The Washington Post.

Brigada 46 de asalt aerican și-a pierdut toți soldații

Gravitatea situației este ilustrată de experiența Brigăzii 46 de asalt aerian din Ucraina. Un comandant al unui batalion din cadrul brigăzii a declarat pentru publicația americană că i-a pierdut pe fiecare dintre cei 500 de soldați pe care i-a condus în februarie 2022, ceea ce a determinat ca aceștia să fie înlocuiți cu noi recruți mult mai puțin capabili pe câmpul de luptă.

Brigada 46 de asalt aerian face parte din armata ucraineană care luptă împotriva Rusiei pentru controlul asupra orașului Bakhmut din estul țării. Într-o evaluare publicată în weekend, Institutul pentru Studierea Războiului a sugerat că Rusia îi folosește pe mercenarii Grupului Wagner, unii recrutați din închisorile rusești, ca carne de tun pe fondul luptei acerbe din Donețk, calculând că moartea lor este mai acceptabilă pentru publicul rus decât pierderea forțelor convenționale.

Bărbatul care comandă batalionul ucrainean, identificat de The Washington Post doar prin Kupol, a indicat că Ucraina nu îți permite acest „lux”.

Ucraina duce lipsă de soldați pregătiți

„Cel mai valoros lucru în război este experiența de luptă”, a spus el, descriind diferența dintre un soldat cu șase luni de experiență și unul care a fost proaspăt antrenat ca fiind de la „cer la pământ”. „Și sunt doar câțiva soldați cu experiență de luptă”, a spus el pentru The Washington Post. „Din păcate, toți sunt deja morți sau răniți”.

În propriul său batalion, Kupol a spus că a existat o schimbare completă a personalului de la invazie. Din cei 500 de oameni pe care i-a comandat anul trecut, 400 au fost răniți și alți 100 au murit. „Înlocuitorii lor nu sunt pregătiți pentru război”, a adăugat el.

„Pur și simplu aruncă totul și fug. Asta e. Înțelegi de ce? Pentru că soldatul nu trage. Îl întreb de ce, iar el îmi spune: „Mi-e frică de sunetul împușcăturii”. Și din anumite motive, nu a aruncat niciodată o grenadă”, a spus comandantul. „Avem nevoie de instructori NATO în toate centrele noastre de instruire, iar instructorii noștri trebuie să fie trimiși acolo în tranșee. Pentru că au eșuat în sarcina lor”.

Ultimele stiri

  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Guvernele, în foame de bani: taxele pe mașinile electrice adaugă costuri pentru cumpărători
  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Fermecătorul Macron nu va avea succes cu Xi Jinping
  • O bătălie sângeroasă ar distrage atenția Rusiei de la Ucraina. Va supraviețui Putin?
  • Dana Budeanu a căzut cu tronc politicienilor de pe Planeta Venus
  • Exit mobile version