AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA, flux continuu de arme către Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA, flux continuu de arme către Kiev

Joe BidenRĂZBOI ÎN UCRAINA. SUA, flux continuu de arme către Kiev

SUA nu-și doresc să intervină militar în Ucraina, pentru a pune capăt războiului pornit de Rusia, dar vor ajuta în continuare Kievul cu arme, bani și provizii.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele american Joe Biden. „Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva invaziei forțelor ruse. Vom timite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise”, a transmis liderul de la Casa Albă pe pagina oficială de Facebook a președinției.

Aceste ajutoare valorează 350 de milioane de dolari, pachet aprobat de președintele SUA, Joe Biden, în data de 26 februarie.

Senatul Statelor Unite a votat joia trecută un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari pentru executivul american, în care sunt incluse și 13,6 miliarde de dolari ce urmează să ajungă în Ucraina ca sprijin financiar.

Bombardamente puternice la Kiev

Statele Unite au trimis numeroase transporturi de arme către Ucraina, dar au precizat că nu vor participa cu trupe militare și, de asemenea, au respins orice idee de a institui o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, lucru care ar putea echivala, în viziunea administrației americane, cu începutul celui de-al treila Război Mondial.

Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. Explozii puternice au avut loc marți dimineață în Kiev, în jurul orei 06:00. Un bloc de locuințe dintr-un cartier rezidențial este în flăcări. Exploziile au spart geamurilor tuturor clădirilor din zonă.

În Harkov – al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, un incendiu a izbucnit în zona pieței centrale a orașului, după bombardamente puternice. Au fost postate și noi imagini ale efectelor bombardamentelor din zilele anterioare. În unele dintre acestea se vede Universitatea de Arhitectură, care a fost distrusă.

author avatar
Andrei Ștefan
324 afisari

2 COMENTARII

  1. Asa si Hitler s-a inarmat masiv sub ochii si urechile ,,vigilente” ale marilor puteri. Istoria nu uita si se pare ca nici nu iarta. Au propus SUA, UE, marile puteri in general solutii de PACE ?! Nici un cuvant despre asa ceva. Fara negocieri diplomatice la nivel inalt, cu concesii si compromisuri reciproce, pericolul unei conflagratii mondiale ramane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger