AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Mariupol, orașul fantomă! A fost bombardat fără oprire de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Mariupol, orașul fantomă! A fost bombardat fără oprire de ruși / Imaginile dezastrului

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Mariupol, orașul fantomă! A fost bombardat fără oprire de ruși / Imaginile dezastrului

Mariupol este bombardat de ruși de la începutul războiului din Ucraina. A devenit un oraș de nerecunoscut, după ce Rusia a bombardat orașul-port timp de 18 zile.

Autoritățile vorbesc despre o adevărată catastrofă umanitară, după ce orașul cu peste 400.000 de locuitori a rămas fără apă, căldură și electricitate.

În lipsa apei, oamenii topesc zăpada ca să aibă ce bea. Mulți localnici au început să jefuiască magazinele și farmaciile.

Orașul este atacat de zile întregi, bombardat și izolat de forțele ruse.

Rușii au bombardat orașul zile în șir

Imagini din satelit arată dezastrul din Mariupol, cu clădiri de locuințe, spații comerciale sau spitale distruse de bombele rusești. Au fost bombardate inclusiv cartiere rezidențiale și o maternitate.

În cele 18 zile de asediu al trupelor ruse au murit mii de civili. Rapoartele de duminică, 13 martie, arătau că peste 2.200 de civili au fost uciși doar în această zonă.

Fotografii tulburătoare arată trupurile celor morți puse într-o groapă comună, săpată în cimitirul din Mariupol. În unele fotografii, cadavrele sunt puse în saci, dar altele sunt înfășurate doar în ceea ce par a fi pături.

author avatar
Andreea Vlad
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger