Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a doborât două elicoptere care evacuau liderii Batalionului Azov / PE SURSE: La bord se aflau și militari din țări NATO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a doborât două elicoptere care evacuau liderii Batalionului Azov / La bord se aflau și militari din țări NATO

Armata rusă a declarat marți că a doborât două elicoptere ucrainene care încercau să evacueze liderii Batalionului Azov care apără portul asediat Mariupol, în timp ce le-a cerut din nou acestora să depună armele.

„În această dimineață, 5 aprilie, în preajma orașului Mariupol, a fost anulată o nouă încercare a regimului de la Kiev de a evacua liderii batalionului naționalist Azov. Două elicoptere Mi-8 ucrainene, care încercau să ajungă în oraș dinspre mare, au fost doborâte de sisteme antiaeriene portabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov.

„Mariupol va fi eliberat de naționaliști”

Acesta din urmă a dat asigurări că Moscova le-a propus marți dimineața luptătorilor ucraineni să depună armele și să părăsească orașul „pe o rută convenită” către teritoriul aflat sub controlul Kievului, scrie Le Point.

Potrivit acestuia, armata ucraineană, însă, a „ignorat” această propunere. „Deoarece Kievul nu este interesat de posibilitatea de a salva viețile armatei sale, Mariupol va fi eliberat de naționaliști”, a adăugat Igor Konașenkov.

Agenți străini se aflau în elicoptere

Potrivit mai multor surse, în elicoptere s-ar fi aflat și militari francezi sau agenți DGSE (Direcția Generală de Securitate Externă, serviciu de informații al Franței), trimiși în misiuni de formare a militarilor Ucraineni.

Misiunea lor ar fi fost să-l scoată pe liderul Batalionului Azov din platforma industrială Azovstal (unul din cele mai mari combinate metalurgice din Ucraina), unde luptătorii ucraineni s-au retras.

Surse indică faptul că pe platforma Azovstal se află un grup de zeci de persoane: consilieri militari americani și britanici, membri SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), alături de combatanții Batalionului Azov.

Helicopter carrying Ukrainian commanders SHOT DOWN

Săptămâna trecută, acesta a dat asigurări că armata rusă a doborât deasupra Mării Azov un elicopter ucrainean care venise să evacueze comandanți ai Batalionului Azov, care apără cu înverșunare orașul Mariupol de săptămâni întregi.

Ukraine Mi- 8 Helicopter shot down while escaping from Mariupol.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version