Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin i-a convocat pe toți comandanții. „Aș dori să aud propunerile dumneavoastră privind acțiunile” – FOTO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin i-a convocat pe toți comandanții. „Aș dori să aud propunerile dumneavoastră privind acțiunile” - FOTO / Foto: kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu oficiali responsabili cu „operațiunea militară specială” rusă din Ucraina, a anunțat, sâmbătă, Kremlinul, în timp ce teritoriul ucrainean a fost vizat de bombardamente rusești masive.

„Vineri, președintele a petrecut întreaga zi la cartierul general al forțelor implicate în operațiunea militară specială” din Ucraina, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

„Aș dori să aud propunerile dumneavoastră”

Vladimir Putin „a avut o întâlnire” cu participarea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului Statului Major rus, generalul Valeri Gerasimov, și „a avut întâlniri separate cu comandanții” diferitelor structuri ale armatei implicate în operațiune, potrivit aceleiași surse.

 

„Aș dori să aud propunerile dumneavoastră privind acțiunile noastre pe termen scurt și mediu”, a declarat Putin în cadrul întâlnirii, ale cărei extrase au fost difuzate sâmbătă de televiziunea de stat rusă, informează Le Journal de Montreal.

Anunțul vine în contextul în care Ucraina a fost vizată vineri de noi atacuri cu rachete rusești care au provocat întreruperi de energie electrică în întreaga țară, potrivit autorităților ucrainene.

Confruntată cu o serie de eșecuri militare în această toamnă, Rusia, care a lansat o ofensivă în Ucraina la sfârșitul lunii februarie, a optat din octombrie pentru o tactică de lovituri masive care vizează rețelele electrice și transformatoarele ucrainene.

Vineri, Rusia a bombardat mai multe regiuni ucrainene, inclusiv Kievul, provocând întreruperi de energie electrică în întreaga țară. Serviciile de urgență ucrainene continuă să efectueze reparații.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat sâmbătă dimineață că sistemul de metrou al orașului a fost repus în funcțiune și că toți locuitorii au fost reconectați la rețeaua de apă. De asemenea, încălzirea a fost repornită în jumătate din oraș.

Pe de altă parte, Putin și omologul său bielorus, Alexandr Lukașenko, se vor întâlni luni la Minsk pentru un summit menit să consolideze și mai mult alianța dintre țările lor. Potrivit lui Lukașenko, summitul va fi „în primul rând dedicat sferei economice”, dar cei doi lideri vor discuta și despre „situația politico-militară din jurul celor două țări”.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version