Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Obiectivul: NATO, în război cu Rusia / Atacuri, asasinate și sabotaje în Turcia, în scopul antrenării Alianței în conflict

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Obiectivul: NATO, în război cu Rusia / Atacuri, asasinate și sabotaje în Turcia, în scopul antrenării Alianței în conflict / Foto: printscreen

Turcia a denunțat decizia mai multor țări de a-și închide consulatele de la Istanbul, emițând alerte de risc de securitate, spunând că este vorba de un „război psihologic” deloc întâmplător, în contextul relațiilor dintre Ankara și Moscova. Dar cotidianul turc Sabah merge și mai departe, spunând că vor posibile fi tot felul de scenarii în Turcia, sabotaje, atacuri, asassinate, cu scopul antrenării NATO în război cu Rusia.

 

Cel puțin așa susține editorialistul Bercan Tutan, în coloanele Sabah, care consideră că războiul din Ucraina intră într-o fază nouă și periculoasă, deoarece Spania și Marea Britanie au decis să trimită tancuri de luptă, după SUA, Germania și Polonia.

Turcia a convocat ambasadorii a nouă țări, după decizia acestora de a-și închide temporat misiunile diplomatice, invocând amenințări de securitate după ce extremiști au distrus exemplare ale Coranului în Europa.

Războiul nu se va limita doar la Ucraina

„În cele din urmă, nu este greu de prezis că, odată cu adăugarea de către SUA a rachetelor cu rază lungă de acțiune la pachetul său de ajutor militar de 2,7 miliarde de dolari, frontul din Ucraina se va încălzi considerabil în viitorul apropiat”, scrie Bercan Tutan.

Prin urmare, se pare că această luptă nu se va limita la Ucraina. Linia care se întinde de la Marea Baltică la Marea Mediterană, prin Marea Neagră și Europa de Est, precum și multe regiuni din Europa Centrală vor fi incluse în linia frontului fierbinte.

Ajutorul militar acordat Ucrainei a început cu obuziere, apoi a continuat cu tancuri și avioane de luptă. Acum continuă cu rachete. În punctul final, ar putea fi posibilă trimiterea de unități militare americane și aliate în Ucraina.

Tabuurile războiului, încălcate unul câte unul

Acest lucru se datorează faptului că tabuurile războiului sunt încălcate unul câte unul. Invazia Rusiei în Ucraina a determinat Germania să renunțe la politica sa conform căreia armele sale nu ar trebui să fie livrate niciodată în zone de război.

Incapabil să reziste presiunii SUA, cancelarul Olaf Scholz a decis să trimită cele mai avansate tancuri de luptă în Ucraina. Pe lângă cele 14 tancuri Leopard 2A6, Berlinul a autorizat Polonia să trimită și propriile tancuri Leopard.

Trebuie remarcat faptul că, din cauza acestei decizii, poporul german îl vede pe Scholz mai puțin ca pe un erou și mai mult ca pe un om care nu a avut altă opțiune. Toți ochii sunt acum ațintiți asupra modului în care liderul rus Vladimir Putin va reacționa la noul proces generat de această mișcare a tancurilor.

De exemplu, organizația germană de informații externe, BND, a enumerat câteva scenarii înfricoșătoare: atacuri nucleare, atacuri cibernetice care ar putea paraliza infrastructura critică, sabotarea conductelor de gaz din Norvegia până în Germania și bombardarea convoaielor de tancuri în timp ce se află în Germania și Polonia.

Există aproximativ 2.000 de tancuri Leopard în arsenalele statelor membre NATO din Europa și sunt mult mai ușor de întreținut decât tancurile americane Abrams. Pentagonul intenționează să lase în curând linia frontului în întregime în seama tancurilor germane, subliniind că Abrams funcționează cu combustibil pentru avioane și motoare cu turbină, ceea ce face ca logistica să fie prea complicată.

Alianța, împinsă în război

Astfel, dacă Putin își va îndrepta furia împotriva Germaniei și a NATO, scenariul pe care SUA și Marea Britanie l-au plănuit încă de la începutul crizei se va realiza, estimează editorialistul.

Pentru că, până acum, NATO a rămas în afara războiului datorită veto-ului hotărât al Germaniei și Turciei. Prin urmare, toți ochii vor fi acum ațintiți asupra Turciei.

În ultimele câteva luni, în cadrul NATO au fost elaborate trei planuri operaționale regionale pentru întreaga zonă a alianței. Planurile, care sunt la fel de groase ca o carte de telefon cu numeroase anexe, vor fi prezentate la summitul din capitala lituaniană Vilnius, care va avea loc la 11-12 iulie 2023. Scopul este de a convinge NATO să intre în război cu Rusia.

Dar, pentru aceasta, trebuie depășit obstacolul Turciei. „De aceea, următoarele câteva luni vor fi foarte agitate și dure. Sub influența atmosferei electorale (alegeri prezidențiale și legislative), împotriva Turciei vor fi activate tot felul de scenarii, sabotaje, atacuri, asasinate, conspirații și activități ale coloanei a cincea. Trebuie să fim pregătiți pentru orice”, concluzionează Bercan Tutan.

Ultimele stiri

  • Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie
  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • România pune piciorul în prag: Patriot pentru Visa Waiver!
  • Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)
  • Vine apocalipsa prețurilor. Statul cedează în fața companiilor străine
  • Accident groaznic în România. Un preot a murit după ce un tânăr de 18 ani, fără permis, care cumpărase maşina chiar azi, a făcut o manevră periculoasă
  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Exit mobile version