AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul nu renunță la aderarea la NATO / Ce-i...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul nu renunță la aderarea la NATO / Ce-i mai oferă Alianța lui Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul nu renunță la aderarea la NATO / Ce-i mai oferă Alianța lui Zelenski / Foto: Facebook

Ucraina nu a renunțat și nu își va amâna intenția de a adera la Alianța Nord-Atlantică, a declarat vicepremierul Ucrainei, Olga Ștefanișina, într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais.

Dorința Kievului de a adera la NATO a devenit unul dintre motivele pentru deteriorarea bruscă a relațiilor cu Federația Rusă.

„Revenirea la familia europeană”, prioritatea Kievului

Ștefanișina a criticat, de asemenea, poziția NATO. Ea a calificat politica Alianței Nord-Atlantice drept indecisă, subliniind că o astfel de politică a fost cea care a condus Ucraina în situația actuală. Ea a subliniat „revenirea la familia europeană” drept prioritate a țării sale.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat în repetate rânduri ca țara sa să fie primită în Alianță pentru ca, în final, să admită că Ucraina nu va fi acceptată pentru că Occidentul „se teme de Rusia”.

Occidentul a invocat că o aderare a Ucrainei la NATO ar provoca Rusia, putere nucleară și cu drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU. Statele membre ale Alianței s-au temut că ar putea fi astfel ușor atrase, prin activarea Articolului 5 într-un război cu Rusia.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a amenințat pe liderii occidentali cu privire la extinderea NATO în estul Europei.

Recentele declarații ale Suediei și Finlandei, care, luna aceasta, intenționează să accelereze pașii necesari pentru a adera la Alianță au stârnit de asemenea iritare la Moscova.

author avatar
Tudor Borcea
267 afisari

4 COMENTARII

  1. Chestia cu „occidentul se teme de Rusia” e cam asa 1- marile multinationale sunt implicate in afaceri cu Rusia si China care daca vor fi stopate nu au de unde sa ia alti furnizori. 2-extinderea razboiului la tarile NATO va fi catastrofa generalizata.Nici macar USA nu-si poate dori un razboi cu toti aliatii Rusiei. Singura solutie realista e diplomatia restul sunt drum gresit.Si cei care pot negocia pacea sunt englezii (daca vor pace)

  2. atata prostie in capul romanilor nu am crezut ca exista. stiam ca romanul e curva si ca orice curva e iscoditor si se intereseaza dar de data asta se pare ca am ramas curve proaste. unde dracu a disparut interesul ptr aflarea adevarului, nu stiu. luam de buna orice gogoase servita de guvern prin maculatura distribuita pe piata. daca ucrainienii au interesul sa uite ce le-au facut englezii si americanii in 1945 e treaba lor dar a noastra e sa nu cadem in extaz in fata lui sam si a ,,elisavetei” a angliei!

  3. DECLARATIILE CONTROVERSATE ALE LIDERILOR DE LA KIEV DOVEDESC CLAR CA IN SPATELE CONFLICTULUI ACTUAL STAU CEI CARE AU FACUT PROMISIUNI FARA ACOPERIRE KIEVULUI. PRINCIPIILE NATO NU SE SCHIMBA NICI LA UN CHIOLHAN NICI LA UN TUN FINANCIAR !.CELE 3 CONFLICTE DESCHISE CRIMEIA ,DONET SI LUGANSK NU-S DE NEGLIJAT !,PREZENTAREA UNUI TRATAT DE BUNA VECINATATE LA CEREREA DE ADERARE LA NATO NU-I UN MOFT !,CU TOATE ACESTEA CEI CARE S-AU JUCAT CU VORBELE AU FOST AMERICANII
    EI I-AU BAGAT PE UCRAINIENI IN RAHAT PANA LA GAT !,IN 2008 IN SUMMITUL DE LA BUCURESTI MERKEL ,SARCOZY N-AU FOST DE ACORD CU INVITAREA UCRAINEI IN NATO !,PUTIN PREZENT LA SUMMIT A ATRAS ATENTIA ASUPRA INCALCARII UNOR INTELEGERI BILATERALE RUSIA-SUA !.
    SUA A INPINS UCRAINA IN CONFLICT PENTRU A -SI TESTA ARMELE ,PENTRU A TOCA FORTELE RUSIEI CU „O COADA DE TOPOR UCRAINIANA „,O CRIMA CU PREMEDITARE DE UN CINISM INFIORATOR SA PROVOCI UN RAZBOI FRATRICID INTRE URAINIENI SI RUSI UNDE LA FIECARE 4 FAMILII UNA ESTE MIXTA !.
    GOANA CONTINUA A AMERICANILOR DUPA RESURSE ,DUPA BANI ,DUPA PUTERE LE-A LUAT MINTILE ,IAR IN ACEASTA NENOROCIRE TRAG DUPA EI DUPA CUM ATI VAZUT 40 DE TARI ,VEZI SUMMITUL DIN GERMANIA DE ACUM 10 ZILE !!. IRESPONSABILITATEA ,PARANOIA UNORA A DEVENIT CEA MAI MARE AMENITARE PENTRU OMENIRE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger