Cauta

Racheta din Polonia și „provocările” lui Zelenski. Moscova: „Kievul vrea să declanșeze un conflict Rusia-NATO”

Racheta din Polonia și „provocările” lui Zelenski. Moscova: „Kievul vrea să declanșeze un conflict Rusia-NATO” / Foto: Facebook

Kievul caută să declanșeze un conflict direct între Rusia și NATO, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov.

„Încercările absurde ale Occidentului de a transfera responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă pe seama Rusiei nu pot decât să provoace regimul de la Kiev”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov.

Racheta din Polonia și „provocările” lui Zelenski.

Guvernul ucrainean încearcă să declanșeze o confruntare directă între Rusia și NATO, a declarat diplomatul rus.

„Autoritățile din Ucraina nu numai că imploră Washingtonul să ofere mai multă asistență militară, dar încearcă să provoace o confruntare militară directă între Federația Rusă și NATO”, a declarat diplomatul, citat de serviciul de presă al ambasadei.

Antonov a continuat spunând că încercările absurde ale Occidentului de a transfera responsabilitatea pentru orice asupra Rusiei „nu poate decât să provoace regimul de la Kiev, care deja se simte permisiv”, informează Tass.

Declarațiile lui Antonov vin după ce, la 15 noiembrie, o rachetă s-a prăbușit în satul Przewodow din estul Poloniei, în voievodatul Lublin, în apropiere de granița cu Ucraina, provocând moartea a două persoane.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat miercuri că racheta făcea parte din sistemul de apărare aeriană ucrainean. Departamentul de Stat al SUA a declarat că Statele Unite au încredere deplină în acuratețea concluziilor făcute de Polonia.

Ministerul rus de Externe a calificat declarațiile Kievului cu privire la incident drept o „provocare grosolană”, președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuzând Rusia că se află la originea lui.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, racheta a fost lansată de un sistem ucrainean de apărare aeriană S-300.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version