AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă aeriană în toată Ucraina. Tensiuni maxime după racheta căzută în Polonia

Alertă aeriană în toată Ucraina. Tensiuni maxime după racheta căzută în Polonia

Alertă aeriană în toată Ucraina. Tensiuni maxime după racheta căzută în Polonia / Foto: printscreen

Sirenele de avertizare au sunat miercuri dimineață în toate regiunile Ucrainei, potrivit unei aplicații oficiale de apărare aeriană, la o zi după ce mai multe lovituri rusești, în principal asupra infrastructurii energetice, au ucis cel puțin o persoană la Kiev.

Alerte antiaeriene au fost activate miercuri dimineață în toate regiunile din Ucraina. Pe o hartă a țării actualizată în timp real,  20 de regiuni ucrainene se aflau în stare de alertă la ora 10:03 (8:03 GMT), potrivit aplicației.

Noi bombardamente masive sunt așteptate

Capitala ucraineană Kiev, precum și orașele Liov și Harkov, au fost ținta bombardamentelor rusești  violente de marți.

Alerta de miercuri vine după ce Polonia a declarat că o rachetă „de fabricație rusească” a căzut pe teritoriul ei, omorând doi oameni, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

„Atacul” cu rachetă din Polonia „nu este altceva decât un mesaj din partea Rusiei către summitul G20”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața liderilor grupului, miercuri, prin videoconferință.

Rusia a negat orice legătură cu racheta care a căzut în Polonia, în timp ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că „este puțin probabil” ca racheta să fi fost lansată din Rusia.

„Declarațiile presei și oficialilor polonezi despre o presupusă cădere de rachete rusești în apropierea orașului Przewodow sunt o provocare intenționată cu scopul de a escalada situația”, a reacționat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Primele concluzii sugerează că racheta care a căzut marți în estul Poloniei a fost lansată de forțele ucrainene în timp ce viza o rachetă rusă, a relatat miercuri Associated Press , citând oficiali americani.

author avatar
Tudor Borcea
279 afisari

2 COMENTARII

  1. SA MORI TU JELENSKI , JEG INFECT , CU OLENNA IN BRATE , CA NU ATI DAT O VOI PTR A SE EXTINDE CONFLICTUL? NU AM AUZIT SA EXISTE O NATIE MAI PERFIDA DECAT VOI , DERBEDEILOR, PO…PO.NARILOR . DROGALAI TAMPITI……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger