Cauta

Orașe mai „sigure”. China folosește inteligența artificială ca să-și spioneze cetățenii

china

Orașe mai „sigure”. China folosește inteligența artificială ca să-și spioneze cetățenii

Zeci de firme chineze au construit software-uri care utilizează inteligența artificială pentru a sorta datele despre rezidenți, pe fondul cererii ridicate din partea autorităților de la Beijing care doresc să-și îmbunătățească instrumentele de supraveghere, arată o analiză Reuters.

Reuters a examinat peste 50 de documente disponibile public și a descoperit că zeci de entități din China au cumpărat în ultimii patru ani un astfel de software, cunoscut sub numele de „o persoană, un fișier”. Tehnologia îmbunătățește software-ul existent, care pur și simplu colectează date, dar le lasă oamenilor posibilitatea să le organizeze.

„Sistemul are capacitatea de a învăța independent și poate optimiza acuratețea creării fișierelor pe măsură ce cantitatea de date crește. (Chipurile care sunt) parțial blocate, mascate sau care poartă ochelari și portretele cu rezoluție joasă pot fi, de asemenea, arhivate relativ precis”, potrivit datelor oferite de departamentul de securitate publică din Henan, a treia provincie din China ca populație.

Big Brother-ul din China

Noul software îmbunătățește abordarea actuală a Beijingului privind supravegherea. Deși sistemele existente din China pot colecta date despre indivizi, forțele de ordine și alți utilizatori au fost lăsați să le organizeze. O altă limitare a software-ului actual de supraveghere este incapacitatea acestuia de a conecta detaliile personale ale unei persoane la o locație în timp real, cu excepția punctelor de control de securitate, cum ar fi cele din aeroporturi, potrivit Jeffrey Ding, de la Centrul pentru Securitate și Cooperare Internațională din Stanford.

O persoană, un fișier „este o modalitate de sortare a informațiilor care face mai ușoară urmărirea persoanelor”, a spus Mareike Ohlberg, cercetător senior la German Marshall Fund.

China își spionează cetățenii în „numele binelui public”

China face eforturi pentru a moderniza rețelele de supraveghere prin valorificarea puterii big data și a AI, potrivit Reuters. Potrivit documentelor guvernamentale, unii dintre utilizatorii software-ului, cum ar fi școlile, doreau să monitorizeze fețele necunoscute în afara unității școlare. Alte antități, precum secțiile de poliție, folosesc software-ul pentru „menținerea securității politice, a stabilității sociale și a păcii în rândul oamenilor”.

Beijingul spune că monitorizarea sa este crucială pentru combaterea criminalității și a fost cheia eforturilor sale de a lupta împotriva răspândirii COVID-19. Activiștii pentru drepturile omului precum Human Rights Watch spun că țara construiește un stat de supraveghere care încalcă intimitatea și vizează în mod nedrept anumite grupuri, cum ar fi minoritatea musulmană uigură.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version