Cauta

Oamenii de știință occidentali nu vor sancționarea savanților ruși / Scrisoare pentru liderii SUA

Oamenii de știință occidentali nu vor sancționarea savanților ruși / Scrisoare pentru liderii SUA

Oamenii de știință occidentali avertizează factorii de decizie din SUA împotriva „izolării tuturor oamenilor de știință ruși”.

Cinci oameni de știință occidentali au scris o scrisoare prin care le solicită factorilor de decizie din SUA și restului comunității științifice să „evite să-i sancționeze pe toți oamenii de știință ruși” ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Putin merită toate sancțiunile”

În scrisoarea lor, publicată joi în revista Science, oamenii de știință au spus că Vladimir Putin și asociații săi merită „orice sancțiune adecvată și direcționată împotriva regimului, pe care lumea, îngrozită de ce se întâmplă în Ucraina, o poate concepe”.

Dar, au spus ei, ar fi un regres major dacă lumea i-ar pedepsi pe oamenii de știință ruși pentru acțiunile guvernului lor. „Încetarea oricărei interacțiuni cu oamenii de știință ruși ar fi un regres serios pentru o varietate de interese și valori occidentale și globale”, au scris oamenii de știință, potrivit CNN.

Autorul principal al scrisorii este John Holdren, profesor de științe și politici de mediu la Universitatea Harvard.

Semnatarii au remarcat că toți au participat la colaborări internaționale și au salutat sprijinul pentru oamenii de știință ucraineni. Cu toate acestea, ei au subliniat că oamenii de știință ruși merită aceeași securitate.

Ei au remarcat miile de academicieni și studenți ruși care trăiesc în Occident care au criticat public guvernul rus pentru atacul asupra Ucrainei.

„Cu siguranță aceștia nu ar trebui să fie grupați împreună cu liderii statului rus”, se spune în scrisoare. „Mai degrabă, ar trebui luate măsuri umanitare pentru a se asigura că, pe măsură ce vizele și pașapoartele lor expiră, ei nu sunt repatriați forțat pentru a se confrunta nu numai cu izolarea de colegii lor occidentali, ci și, foarte posibil, cu persecuția”.

Ultimele stiri

  • Semnal de alarmă tras de FACIAS: Criza transplanturilor se agravează
  • Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană
  • PSD propune amenzi de zeci de milioane de euro pentru magazinele care scot produsele românești de la raft
  • Distribuitorii de energie confirmă avantajele plafonării: în lipsa acesteia, românii ar plăti dublu
  • Cum afli singur câţi bani ar trebui să primeşti în plus la pensie, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Breaking News: Generalul Adrian Ciocârlan, directorul adjunct al SRI, ar urma să fie audiat şi el la DNA în dosarul lui Coldea
  • Se schimbă liniile la Washington: Donald Trump, viitorul președinte al SUA / ȘOC în Congres, cine va deține puterea în următorii 4 ani!
  • Nu s-au cuminţit nici în puşcărie! Cum au înşelat trei deținuți din Alba mai mulți bătrâni
  • Ai maşina înmatriculată în Bucureşti? Ghinion! Vei plăti mai mult pentru poliţa de asigurare RCA
  • Salariul uriaş de care ai nevoie ca să-ţi mai cumperi un apartament în Bucureşti. Băncile nici nu te bagă în seama fără leafa asta!
  • Exit mobile version