AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA / Arma secretă a Rusiei a căzut în mâinile...

RĂZBOI ÎN UCRAINA / Arma secretă a Rusiei a căzut în mâinile lui Zelenski / Sistemul top-secret va fi trimis în SUA

RĂZBOI ÎN UCRAINA / Arma secretă a Rusiei a căzut în mâinile lui Zelenski / Sistemul top-secret va fi trimis în SUA

Armata ucraineană a pus mâna pe Krasukha-4, unul dintre dispozitivele de război electronic (EW) dintre cele mai avansate și valoroase ale armatei ruse. Mai rău pentru Moscova, sistemul va fi trimis în SUA pentru a fi analizat în amănunt.

Serviciile de informații occidentale se pot bucura: forțele armate ucrainene au intrat în posesia, în vecinătatea Kievului, a unui element al sistemului rusesc Krasukha-4, un dispozitiv de război electronic extrem de avansat.

Un sistem de „orbire” a radarelor și dispozitivelor de detectare

Proiectat și construit de firma KRET deținută de statul rus și brațul său industrial înarmat Rostec, Krasukha-4 constă în general din două elemente, transportate pe camioane militare grele: un post de comandă și o parte care conține toate electronica prețioasă a sistemului.

O captură importantă. Element cheie al războiului electronic rusesc, Krasukha-4 creează în jurul său o bulă de protecție de până la 300 de kilometri pătrați prin bruierea radarelor și a sistemelor de detectare diverse, inclusiv pe cele ale dronelor, sau prin dezorientarea anumitor rachete, scrie Korii/Slate.

În mod esențial, Krasukha-4 a fost, de asemenea, proiectat pentru a „orbi” sistemele de detectare și comandă din aer, AWACS, montate pe avioane Boeing E-3 Sentry.

Iar NATO efectuează ieșiri regulate în apropierea granițelor Ucrainei cu acest tip de avion pentru a monitoriza situația la sol și, după cum notează The Drive, o echipă CNN care a reușit să urmărească misiunea de supraveghere a unuia dintre aceste avioane, observase că radarele sale erau supuse bruiajelor constante.

Poziționarea sistemului în vecinătatea Kievului, unde se declanșează unele dintre cele mai strategice lupte ale războiului, pare astfel logică.

Precedent cu rachetele Iskander

Unii experți notează că Rusia folosește în prezent doar în mod moderat cele mai avansate dispositive ale sale de război electronic în Ucraina, posibil de teama că forțele inamice vor pune mâna pe astfel de echipamente ultea-sensibile.

Cu toate acestea, exact asta s-a întâmplat și, potrivit The Telegraph , deja sistemul capturat de ucraineni a fost transportat la baza aeriană americană de la Ramstein, în Germania, înainte de a fi transferat în SUA pentru a fi disecat și analizat complet.

Ar fi o completare la colecția de materiale înființată via programul Foreign Materiel Exploatation (FME), care permite Statelor Unite să țină un ochi pe tehnologiile puterilor adverse, chiar și să-și antreneze armatele să le facă față.

Anterior, un alt eveniment a adus bucurie serviciilor occidentale, când au fost descoperite contramăsurile, necunoscute până acum, ale rachetelor rusești Iskander-M, făcând posibilă înțelegerea mai bună a modului în care rachetele ar putea evita sistemele antiaeriene.

author avatar
Tudor Borcea
711 afisari

8 COMENTARII

  1. Un război al ortodoxismului si a credinței in Dumnezeu, împotriva satanismului, globalizării, lgbtq, a unei tiranii mascate in numele democrației. Si vedem șobolanii dupa articole

    • putin e comunist la fel si majoritatea rusilor, ortodoxia e doar de fatada adica doar cu numele

    • Ortodoxia este justificarea acțiunilor de agresiune, precum era invocat și catolicismul de Hitler. Dictatorii nu se mulțumesc să pornească războaie, mai vor sa fie și mesianici. De fapt sunt niște gloabe penibile. Valabil în primul rand pentru Putin.

      • Atunci care este justificarea americanilor de au omorât milioane si milioane de oameni din 1945 încoace, de la Vietnam, Coreea, Libia, Siria, Irak, Yugoslavia, America latina, etc. Crimele astea ce depășesc in acești ani morții celui de al doilea război mondial, ce justificări au? O Sticluța de săpun? Vorbesc de democrație, ce democrație a ramas in urma acestor ucigași cu sânge rece

    • Matali ești român sau roman? Sau rom, cumva? Ești crăștin ortodox român sau creștin ortodox rus?

  2. E periculos ca iti deregleaza tot ce zboara avion, elicopter drona cade la pamant din senin.

  3. Audienta spectacolelor Holywood a scazut asa de mult incat nu mai pot spala pe creier pe nimeni. Atunci spectacolele se muta la agentiile de stiri, acompaniate de video facute pe calculator si sarate cu imaginatie bogata dupa traditia holywood

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger