Cauta

Noi detalii despre asasinul lui Shinzo Abe. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

Noi detalii despre asasinul lui Shinzo Abe. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

Poliția a percheziționat vineri casa bărbatului suspectat că a folosit o armă de foc improvizată pentru a-l asasina fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe. Au fost confiscate mai multe arme care păreau a fi, de asemenea, fabricate în casă.

Toate erau formate din țevi legate cu bandă neagră de un mâner. Pe lângă arma pe care a folosit-o pentru a-l ținti pe Shinzo Abe, care avea două țevi, la casa atacatorului au mai fost găsite arme cu trei, cinci și șase țevi, potrivit NHK.

L-a ucis pe Shinzo Abe cu cea mai puternică arma pe care o construise

Autoritățile spun că bărbatul a folosit cea mai puternică armă pe care o construise pentru a-l ucide pe fostul premier japonez.

Oamenii legii au descoperit că, pe lângă armele făcute manual, ucigașul lui Abe ținea în casă mai multe posibile dispozitive explozive. Agenţia de presă NHK a relatat că geniştii se pregătesc să efectueze o explozie controlată în locuința acestuia, potrivit NBC News.

Shinzo Abe: Ex-Japanese Prime Minister shot while giving speech

Japonia, o națiune de aproximativ 125,8 milioane de oameni, are una dintre cele mai stricte legi privind armele din lume. Au fost doar 10 împușcături în 2021, cu o persoană ucisă și patru persoane rănite, potrivit Agenției Naționale de Poliție a țării. Majoritatea împușcăturilor din fiecare an sunt legate de crima organizată japoneză, a adăugat agenția.

Avea în casă un arsenal de arme și explozibili

Țara asiatică are legi extrem de dure privind controlul armelor de foc, acesta fiind probabil motivul pentru care atacatorul l-a atacat pe Shinzo Abe cu o armă artizanală.

Tetsuya Yamagami nu a încercat să fugă de la fața locului după atac, fiind doborât și capturat de agenții de securitate. Arma construită de el și recuperată de la locul atacului era compusă din două piese metalice cilindrice legate cu bandă neagră de un mâner, alături de alte mici componente.

Homemade gun used to kill Japan’s ex PM Shinzo Abe

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version