Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Nava rusă pe care ucrainenii s-au lăudat că au scufundat-o a reapărut în Marea Neagră! / Dezinformare fără limite (VIDEO)

Navă rusă „scufundată” de ucraineni reapare în Marea Neagră / Război informațional fără limite (VIDEO)

Nava militară rusă Vasili Bikov, anunțată ca distrusă de Ucraina, a reapărut în Marea Neagră. Această navă, una din cele mai moderne ale flotei ruse, a fost văzută la Sevastopol, în Crimeea, pe când marina ucraineană a anunțat solemn că a scufundat-o.

Marinarii ucraineni nu au scufundat-o, poate nici măcar nu au atins-o.

„Scufundată” de pe uscat, cu lansatoare de rachete

La 7 martie, armata ucraineană a anunțat că a distrus nava de patrulare rusă Vasili Bikov, noaptea, în largul Odesei, în Marea Neagră.

Evenimentul a fost relatat de presa locală. Se spune că marina ucraineană a atras nava într-o capcană în care focul de artilerie de pe uscat ar fi scufundat-o, scrie Le Figaro.

Un atac inedit în război, adică scufundarea unei nave de pe uscat, cu o armă nespecializată în lupta pe mare, în speță un lansator multiplu de rachete, este foarte complicat și ar fi reprezentat o adevărată ispravă.

Informații false

Mai mult, nava rusă în cauză face parte din cea mai modernă clasă de nave rusești de patrulare offshore. Dată în funcțiune în 2018, Vasili Bikov beneficiază de tehnologie „stealth” și are 94 de metri lungime, o dimensiune respectabilă care ar fi făcut distrugerea un eveniment și mai semnificativ.

În plus, nava a făcut parte din escadrila care a atacat Insula Șerpilor, episod glorificat de Ucraina în care paza de coastă a refuzat să se predea, fiind decimată de ruși.

Dacă în realitate ucrainenii de pe insulă nu au fost uciși, așa cum susținusese mai întâi armata ucraineană, nici nava rusă nu s-a scufundat.

Imagini, autentificate de jurnalistul și specialistul naval Chris Cavas, arată nava intrând în Sevastopol, portul său de origine. De remarcat că nu poate fi o altă navă din clasa Bikov care ar fi fost revopsită pentru a o face să treacă drept Vasili Bikov, în măsura în care urmele de rugină observate pe navă corespund bine cu cele identificate pe fotografiile vechi ale navei de patrulare.

Alte două nave-surori ale lui Vasili Bikov, Dmitri Rogaciov și Pavel Derzhavin, sunt în serviciu în flota Mării Negre.

Acest episod face parte din războiul informational declanșat de ambele, după invadarea Ucrainei de Rusia.

Ultimele stiri

  • Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie
  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • România pune piciorul în prag: Patriot pentru Visa Waiver!
  • Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)
  • Vine apocalipsa prețurilor. Statul cedează în fața companiilor străine
  • Accident groaznic în România. Un preot a murit după ce un tânăr de 18 ani, fără permis, care cumpărase maşina chiar azi, a făcut o manevră periculoasă
  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Exit mobile version