AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina încalcă drepturile prizonierilor ruși / Kievul, acuzat că nu respectă convențiile...

Ucraina încalcă drepturile prizonierilor ruși / Kievul, acuzat că nu respectă convențiile internaționale (FOTO / VIDEO)

Ucraina încalcă drepturile prizonierilor ruși / Kievul, acuzat că nu respectă convențiile internaționale (FOTO / VIDEO)

Organizația Human Rights Watch cere Ucrainei să nu mai pună în scenă prizonierii de război ruși, deoarece acest lucru încalcă convențiile de la Geneva. 

„Autoritățile ucrainene ar trebui să înceteze să mai posteze pe rețelele de socializare videoclipuri cu soldații ruși luați prizonieri, pentru a-i expune public, în special pe cei care sunt umiliți sau amenințați”, potrivit unui comunicat HRW.

Strategie de comunicare masivă a Kievului

„Astfel de tratamente aplicate prizonierilor de război încalcă protecțiile prevăzute de Convențiile de la Geneva” privind dreptul internațional umanitar, adaugă ONG-ul.

Ucraina a difuzat videoclipuri cu prizonierii ruși, expunându-i în fața presei și forțându-i să se căiască pentru atacarea țării, instrumentalizare care a fost denunțată și de CICR, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, care a reamintit că inamicii capturați trebuie tratați cu „demnitate”, scrie Le Figaro.

„Obligația de a proteja prizonierii de război de curiozitatea publicului, precum și de a-i proteja de intimidare sau umilire, se numără printre măsurile necesare pentru a le asigura un tratament uman și pentru a le proteja familiile”, spune Aisling Reidy, consilier juridic al ONG-ului, în comunicatul de presă.

Atacată de Rusia din 24 februarie, Ucraina a implementat o strategie de comunicare masivă și eficientă, în special pe rețelele de socializare, care vizează populația sa, rușii și comunitatea internațională.

HRW a declarat că a scris autorităților ucrainene despre această problemă pe 10 martie și că încă așteaptă un răspuns. Organizația adaugă că a documentat, de asemenea, numeroase încălcări ale regulilor de război și posibile crime de război imputabile rușilor.

„Încălcările forțelor ruse sunt numeroase și larg răspândite, provocând prejudicii civililor”, a spus Aisling Reidy. „În același timp, Ucraina are în mod clar obligații de respectat, inclusiv tratamentul legal al prizonierilor de război”.

author avatar
Tudor Borcea
765 afisari

2 COMENTARII

  1. Rusilor prizonieri ar trebui sa fie fortati sa manance insemnele rusiei de pe uniforme.

  2. De ce fac asta? Pentru că toată lume le plânge de milă ucrainenilor, dar se dovedește că ei au atitudini criminale, naziste, ucigașe. Prin postările făcute demonstrează că nu sunt chiar îngeri. Iată de ce trebuie tratat cu multă atenție acest conflict. Acum, credem în ce suferințe trăiesc românii din Bucovina, etnie pe care măscăriciul de Zelinski nu o recunoaște? Și noi plângem de mila ucrainenilor, care se dovedesc a fi niște monștri, prin ceea ce fac. Alo!, propagandiști români, cum calificați aceste scene prezentate cu mândrie de ucraineni, de felul cum tratează ei prizonierii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger