AcasăȘTIRI EXTERNETrei nave, lovite de rachete rusești în Marea Neagră. Una s-a scufundat

Trei nave, lovite de rachete rusești în Marea Neagră. Una s-a scufundat

Trei nave, lovite de rachete rusești în Marea Neagră. Una s-a scufundat (sursa foot: realitatea/net)

De la o oră la alta apar informații noi, în contextul războiului din Ucraina, izbucnit în urmă cu trei săptămâni.

S-a aflat că trei vase sub pavilion panamez au fost lovite de rachete rusețti, în Marea Neagră, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, luna trecută – susține Autoritatea Maritimă din Panama, potrivit Reuters.

Una dintre nave s-a scufundat, iar alte două au suferit avarii. Nu au fost raportate victime ca urmare a scufundării ambarcațiunii.

”Știm că am avut trei ambarcațiuni care au fost atacate de rachete rusești, dar echipajul este în siguranță, am avut pagube materiale”, a declarat administratorul acestei Autorități, potrivit sursei citate.

Nu s-a anunțat public și data exactă în care au fost lovite cele trei nave.

Pe de altă parte, s-a aflat că sunt cel puțin 10 alte nave sub pavilion panamez care se află încă în Marea Neagră, oficialul Autorității anunțând că marina rusă restricționează plecarea navelor din zonă.

Navă de marfă lovită în portul ucrainean Olvia

La începutul lunii, mai precis pe 3 martie, s-a aflat că o rachetă a lovit o navă de marfă – cargo – înregistrată în Bangladesh – stat din Asia de Sud. S-a întâmplat în portul ucrainean Olvia, potrivit The Times of India, iar unul dintre membrii echipajului a murit.

Nava avea la bord 29 de membri ai echipajului, toți din Bangladesh, conform aceleiași surse. Cargoul fusese blocat în portul din Olvia după ce a început invazia rusă asupra Ucrainei, în 24 februarie.

author avatar
Andrei Coman
544 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dacă este adevărat, să ni se spună și care era încărcătura reală a acestor nave. Pare cam suspectă afirmația că „Nu s-a anunțat public și data exactă în care au fost lovite cele trei nave”? Sau atacul asupra navelor a fost ca în cazul cu soldații de pe Insula Șerpilor, măcelăriți, inițial, dar, apoi, înviați din propria cenușă, s-au cum ar spune Raluca Turca, „s-au trezit morți”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger