Cauta

NATO și SUA ignoră cererile Rusiei: noi arme occidentale pentru Ucraina

NATO

NATO și SUA ignoră cererile Rusiei: noi arme occidentale pentru Ucraina

SUA colaborează cu Varşovia pentru a furniza noi arme Ucrainei, după ce președintele Zelenski a transmis că ar vrea ca țările din Europa de Est să furnizeze țării sale avioane de fabricație rusească.

Aliații au răspuns apelului! Astfel, SUA și Polonia lucrează la acordul care ar presupune ca Ucraina să primească avioane de luptă de fabricaţie rusească din Polonia, iar SUA ar urma ca apoi să ofere în compensaţie Poloniei avioane americane F-16.

Piloții ucraineni știu să piloteze avioanele de fabricație rusească

Piloţii ucraineni au nevoie de avioane de fabricaţie rusă, deoarece acestea sunt sistemele pentru care au fost instruiţi să zboare.

„Există avioane disponibile în unele ţări NATO pe care ucrainenii ştiu să le piloteze, dar se pare că SUA sunt parte a problemei şi nu parte a soluţiei”, a declarat Lindsey Graham, membru republican al Congresului american, într-o înregistrare video postată pe Twitter. „Să le dăm avioanele şi dronele de care au nevoie”, a îndemnat el, fără a detalia.

Rusia a cerut UE și NATO să nu mai ofere arme Ucrainei

Administraţia Vladimir Putin a cerut, sâmbătă seară, Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice să nu mai furnizeze armament Ucrainei.

Moscova a avertizat că există riscul ca sistemele de rachete portabile Stinger să ajungă la grupuri teroriste, ceea ce ar genera ameninţări pentru avioanele comerciale, informează agenţia de presă RIA Novosti.

„Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Ultimele stiri

  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Exit mobile version