AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Volodimir Zelenski a răbufnit la adresa NATO: "Au dat...

Război în Ucraina. Volodimir Zelenski a răbufnit la adresa NATO: „Au dat undă verde bombardării”

Volodimir ZelenskiRăzboi în Ucraina. Volodimir Zelenski a răbufnit la adresa NATO: "Au dat undă verde bombardării"

Volodimir Zelenski a regretat decizia „deliberată” a NATO de a nu înființa o zonă de excludere aeriană în Ucraina, în mijlocul unei invazii ruse.

Conducerea Alianței a dat undă verde pentru a se continua să se bombardeze orașele și satele ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere a zborului” a spus el într-un videoclip publicat de Președinția ucraineană.

Zelenski a criticat NATO în termeni duri

Refuzând să înființeze o zonă de excludere aeriană, astăzi liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainene. Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră, a slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre”, a acuzat președintele ucrainean.

Credem că țările NATO au creat un narativ potrivit căruia o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar provoca o agresiune directă a Rusiei împotriva NATO.

Aceasta este autohipnoza celor care sunt slabi, nesiguri, în ciuda faptului că posedă arme mult mai puternice decât avem noi”, a spus Volodimir Zelenski.

Jens Stoltenberg a explicat motivele

Problema a fost ridicată și Aliații au convenit că nu ar trebui să avem avioane NATO în spațiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol.

Înţelegem situaţia disperată, dar considerăm în acelaşi timp că, dacă facem aceasta (crearea unei zone de excludere aeriană – n.r.), vom ajunge la ceva care ar conduce la un război total în Europa, care ar implica mai multe ţări”, a declarat Jens Stoltenberg după o reuniune de urgență a miniștrilor de externe ale statelor NATO.

El a spus că responsabilitatea NATO este de a preveni extinderea războiului dincolo de granițele Ucrainei „întrucât ar fi chiar şi mai periculos, mai devastator şi ar provoca şi mai multă suferinţă”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.267 afisari

9 COMENTARII

    • Cap nde porc Zelenski, NATO nu are cum sa se amestece in conflictul armat al tarilor care nu-s parte a aliantei. Incearca ls ONU.

    • Cum era aia (26 febr 2022) : Eomanii au ocupat Bucovina, actorasule? Ar trebui sa va luam la tocat in vestul Ucrainei si sa ne luam teritoriile futate de Ucraina.
      In 22 decembrie 1989 , ucrainenii montasera pe malul opus la Isaccea un pod de pontoane pregatind invazia rusa. JIGODIILOR!

  1. Sa se ratoiasca la cei care ”l-au ales” si l-au infipt in scaun ca sluga, iar nu la tot NATO !!!
    ASTA nu e razboiul NATO ci al lui Putin si a celor care l-au facut presedinte(!)la Kiev.
    Nu au de ce popoarele din Europa sa suporte consecintele faptului ca unii se joaca pe hatra lumii si abereaza asupra modului cum cred ei ca-si pot satisface poftele.

  2. Stapanii tai nu pot sa bage tarile europene in razboi care inseamna distrugere pt ca sa te apete pe tine, tu trebuie sa spui poporului pt ce l ai bagat in razboi !!!

  3. 1. SUA e de vina pentru ca ei o vrut sa înceapă războiul acesta !
    2. L-au găsit pe Președintele Zelenski și au profitat ca îl pot manevra ca pe o marionetă!
    3. Dacă Zelenski sar preda sar termina războiul , pentru ca alta soluție nu are în acest moment , Putin nu se oprește pana nu termina ce a început!
    4. SUA ne folosește ca pe niște marionete și pe noi , suntem slugile lor prin Iohannis (Mutu de la Cotroceni).!

  4. marius in 1997 EMIL CONSTANTINESCU ,semna tratatul de buna vecinatate cu UCRAINA ,recunoscand asfel cedarea catre UCRAINA ,aBUCOVINEI SI SUDUL BASARABIEI,intrebat a raspuns STATELE CARE VOR IN NATO SI UE NU TREBUIE SA AIBA PROBLEME TERITORILALE ,REVENDICARI CU VECINI . azi nu mai e valaqbila aceasta conditie !!!??? se stie de 8 ani de la cazul CRIMMEA ca sunt probleme de frontiera intre UCRAINA SI RUSSIA , de ce nu au cerut ucraine ,un tratat DE BUNA VECINATATE CU RUSSIA !!??? dupa parerea mea daca cereau un asfel de tratat cred ca era evitat razboiul dar nu s-a vrut nu se asteptau ca putin sa atace ,ai dreptate singura cale e sa se predea ucraina cu tot eroismul nu poate rezista mult ,cred ca in 15 zile va capitula ,cu cat mai repede cu atat salveaza veti omenesti .

  5. Stoltenberg a spus foarte clar – NATO isi protejeaza membrii aliantei si nu doreste sa provoace un conflict militar cu Rusia.Daca sa zicem teoretic ar fi acceptat Ucraina acum eram in razboi mondial toata Europa si USA cu Rusia,China si aliatii lor.Asa suntem „doar” in razboi economic ceea ce oricum este razboi rece.Cine si-a dorit sa faca praf toata economia a reusit,bravo Ursula esti tare

  6. Daca histrionul asta ar tine intr-adevar la poporul lui(de care in aceste zile au grija altii), ar demisiona, s- ar evita moartea conationalilor. Dar, el, nuuuooo, vrea sa bage in razboi Europa. Chiar ucrainienii, aia care nu vor sa se capatuiasca in occident, ca aia pleaca acum, inca nu s-au prins ?? Cineva sa le deschida ochii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger