AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Vladimir Putin, nou avertisment pentru Occident: „Consecințele sunt clare...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Vladimir Putin, nou avertisment pentru Occident: „Consecințele sunt clare sau nu?”

Vladimir PutinRĂZBOI ÎN UCRAINA. Vladimir Putin, nou avertisment pentru Occident: „Consecințele sunt clare sau nu?”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia va considera drept cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, o revendicare a Kievului respinsă de NATO.

„Vom considera orice astfel de evoluţie ca fiind o participare la conflictul armat a oricărei ţări de pe teritoriul căreia este creată o ameninţare la adresa armatei noastre”, a spus el despre o posibilă „zonă de interdicţie aeriană deasupra teritoriului Ucrainei”.

Cu această ocazie, el s-a arătat convins că misiunea sa în Ucraina va avea succes, deoarece  „aproape toată infrastructura militară” a Ucrainei a fost distrusă de armata rusă. De asemenea, el a spus că sancțiunile masive impuse de Occident „seamănă cu o declarație de război, dar nu este încă”.

Nu vrea să vadă Ucraina în NATO

Liderul de la Kremlin a insistat că este nevoie ca Ucraina să fie „demilitarizată” și să nu adere la NATO.

„Am început să vorbim din ce în ce mai mult despre faptul că Ucraina va fi admisă în NATO. Înțelegeți la ce ar putea duce acest lucru?”, a spus el. Putin a adăugat că fiind țară NATO, aliații ar trebui să o susțină în cazul unui conflict militar. Ucraina ar putea să se îndrepte spre Crimeea, a spus el, iar atunci Rusia ar trebui să se lupte cu întreaga Alianță.

„Consecințele sunt clare sau nu? Cred că sunt clare pentru toată lumea”, a adăugat președintele rus.

Putin a spus că nu intenționează să introducă legea marțială în Rusia, așa cum au circulat mai multe informații în această perioadă.

author avatar
Andreea Vlad
528 afisari

6 COMENTARII

    • „Consecințele sunt clare sau nu?”
      Clar sau nu , se pare ca trebuie sa te potolim. Nu esti altceva decat un nebun care viseaza refacerea URSS cu tot cu statele satelite ceea ce-i o mare greseala ptr ca de ex Romania nu a avut niciodata treaba cu ciorba voastra ruseasca imputita.

  1. Se pare ca Putinel nu se va potoli decat cand va avea cerul Rusiei plin cu F16,F35.

  2. Gaspadin Putin, crezi ca mai porti razboi ca pe vremea lui Petru cel Mare? Te va bombarda NATO de nu va mai ramane nimic de Rusia. Se pare ca te tii de provocari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger