AcasăȘTIRI EXTERNELa ușa NATO, dar nu vor o bază permanentă în țară. Surpriză...

La ușa NATO, dar nu vor o bază permanentă în țară. Surpriză în sondaje

La ușa NATO, dar nu vor o bază permanentă în țară. Surpriză în sondaje / Foto: printscreen

Aproape jumătate dintre locuitorii Finlandei se opun înființării unei baze permanente a NATO în această țară, potrivit rezultatelor unui sondaj recent realizat de postul de televiziune MTV.

 

Astfel, 48% din finlandezi s-au pronunțat împotriva înființării unei baze permanente NATO pe teritoriul țării. De asemenea, sondajul a arătat că aproximativ 39% dintre respondenți, sunt în favoarea unei baze permanente a NATO.

În așteptarea ratificării la Ankara și Budapesta

Aproape jumătate dintre respondenți, 49%, au declarat că Finlanda ar trebui să se implice mai activ în operațiunile militare internaționale ale NATO, precum și în activitățile de apărare a Finlandei.

Mai puțini respondenți, 42%, s-au declarat în favoarea participării Finlandei la NATO doar în moduri care sunt direct legate de apărarea națională finlandeză, informează postul public de televiziune, YLE.

Un sondaj recent comandat de Maaseudun Tulevaisuus a constatat că aproape 40 la sută dintre respondenții finlandezi erau în favoarea unui mod de intervenție a NATO în Ucraina.

Aderarea Finlandei și a Suediei la NATO depinde încă de ratificarea de către Turcia și Ungaria. Turcia a exercitat tot mai multe presiuni asupra Suediei pentru ca aceasta să îndeplinească toate cererile sale de aderare. Stockholm a declarat recent că unele dintre cererile Ankarei nu pot fi îndeplinite.

Duminică, ministrul finlandez al afacerilor Externe Pekka Haavisto (Verzii) a subliniat importanța ca Finlanda și Suedia să adere la alianța militară în același timp.

Sondajul, comandat de MTV și realizat de institutul de sondaje Taloustutkimus, a fost realizat de aproximativ 1.000 de persoane din Finlanda cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani, în perioada decembrie-ianuarie. Marja de eroare este de trei puncte procentuale.

 

author avatar
Tudor Borcea
550 afisari

4 COMENTARII

  1. CITIȚI CUM PREZINTĂ CRONCANUL DE BORCEA, ZIS GAROIUL: „aproape 40 la sută dintre respondenții finlandezi erau în favoarea unui mod de intervenție a NATO în Ucraina.” De ce nu prezintă croncanul normal, adică procentul mai mare primul? Atunci ar fi fost „aproape 60% sunt în defavoarea unei intervenții…” Zic „aproape” și nu „peste” deoarece trebuie să avem în vedere nedecișii sau cei care nu au dorit să răspundă la această întrebare.

  2. au dreptate! credeti ca noi scapam ptr mult timp de atacuri teroriste? va inselati amarnic. inca se traieste din osanza de pe vremea lui ceasca care a fost prietenul arabilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger