AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Blindate occidentale pentru Kiev. Kremlinul: „Vor prelungi suferința ucrainenilor”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Blindate occidentale pentru Kiev. Kremlinul: „Vor prelungi suferința ucrainenilor”

Moscova spune că livrările de blindate occidentale nu vor face decât să „prelungească suferința” ucrainenilor. Statele Unite și Germania au declarat că vor să livreze blindate de infanterie Kievului. Franța a anunțat că trimite tancuri ușoare.

Kremlinul a declarat luni că livrările către Ucraina de blindate pentru infanterie și alte arme, anunțate săptămâna trecută de mai multe țări occidentale, nu vor face decât să „prelungească suferința” ucrainenilor și nu vor „schimba” raportul de forțe.

Germania nu exclude livrări de tancuri Leopard

„Fundamental, aceste livrări nu pot și nu vor schimba nimic (…) Aceste livrări nu pot decât să prelungească suferința poporului ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Le Figaro.

Săptămâna trecută, Statele Unite și Germania au declarat că vor livra blindate de infanterie, iar Franța a anunțat că va trimite tancuri ușoare la Kiev.

pe de altă parte, la postul german de televiziune ARD, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a indicat luni  că ar putea avea loc livrări de tancuri Leopard pentru a sprijini efortul soldaților ucraineni. „Bineînțeles, acest lucru nu poate fi exclus”, a declarat Habeck, la câteva zile după anunțarea a 40 de blindate de luptă Marder pentru Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
284 afisari

4 COMENTARII

  1. Să trimită. Cu cât mai mult armament, cu atât vor dispărea mai mulâți cioloveci și mujici. Nu o să le ducă nimeni dorul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger